Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Spelklar. Simon Tydén Busck är tillbaka från efterhängsna skador och redo för säsongspremiär mot sin moderklubb Kungälv.

Comeback mot moderklubben i premiären

Comeback efter två års skadefrånvaro mot moderklubben. Säsongspremiären blir speciell för Simon Tydén Busck. – Jag ska försöka hålla nerverna i schack, säger mittsexan.

2012 lämnade den nu 23-årige Simon Tydén Busck Kungälv för att fortsätta sin handbollskarriär i Kroppskultur.

De två senaste säsongerna har mittsexan fått helt spolierade av hälskador – men nu är han tillbaka och redo för att inleda sin femte säsong i Uddevallalaget.

Och vad passar då bättre än att spela säsongspremiär mot moderklubben i hemmahall?

– Det blir speciellt att få möta just dem första matchen efter att ha varit borta så länge, säger Tydén Busck.

– Det har varit två säsonger av rehab och osäkerhet. Det ska bli riktigt roligt att spela tävlingshandboll igen och jag ska försöka hålla nerverna i schack.

Två gånger tidigare har han ställts mot sin gamla klubb, först i junior-SM och sen – mer nyligen – i en försäsongscup i Skövde nu under försäsongen. Då blev det vinst för Kropps.

– Vi spelade bra, men båda lagen hade gjort tre matcher innan dess så jag kan tänka mig att det blir en lite annorlunda match den här gången. Jag hoppas att vi tar kommandot även nu, så ska det vara efter en så bra säsong som i fjol.

Du har bra koll på vad som väntar er?

– Det får man säga. De har fått in en del nytt, men jag har tränat med många av dem och känner en del.

Kropps tränare Jonas Carlsson tror på en oviss säsongspremiär.

– I Skövde tyckte jag att det var klasskillnad mellan lagen, det märktes att vi kom från toppen av ettan och att de var nykomlingar. Men de brukar kunna spela bra, har fint skytte från några positioner och ett antal snabba spelare. Vi måste vara med från första minut.