Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Peng Wang-Wei. Bild: Håkan Fredriksson
Peng Wang-Wei. Bild: Håkan Fredriksson

Corona stoppar Munkedals pingisstjärna

En match kvar. Allt ska avgöras. Då får Munkedal klara sig utan sin bästa spelare i jakten på SM-semifinal.

Det var länge osäkert om Munkedals taiwanesiske bordtennisstjärna Peng Wang-Wei skulle kunna vara med i den sista omgången av Pingisligan. Peng reste hem efter den senaste matchen för två veckor sedan men lagledaren Benny Johansson hoppades att hans viktigaste spelare kunde återvända till avgörandet.

LÄS MER: Stjärnan kan missa sista matchen för Munkedal

Så blir det inte. Peng Wang-Wei saknas mot Eslöv.

– Han får inte lämna Taiwan. Ingen spelare därifrån får lämna på grund av Coronaviruset. Han skulle varit i Qatar med landslaget i förra veckan men kunde inte åka dit heller. Annars skulle han ha varit här nu, säger Benny Johansson i Munkedals BTK.

Hoppas på en poäng

Nykomlingen i Pingisligan får klara sig utan den obesegrade storstjärnan i bortamatch mot suveräna seriesegraren Eslöv på måndagskvällen.

Munkedals BTK kunde inte haft en tuffare uppgift. Samtidigt har de en plats i slutspelet att försvara mot jagande Falkenberg och Spårvägen.

– Jag tror inte att Spårvägen tar full poäng och Falkenberg har inte fullt lag. Kan vi knipa en poäng är jag mer än nöjd men det blir tufft när inte Peng är med, säger Benny Johansson.

LÄS MER: Oförändrat läge – till det sämre för Munkedal

I MBTK spelar Hampus Söderlund, Endieka Diez, Jimmy Ojakangas och Carl Ahlander. Samtliga matcher i den sista omgången spelas på måndagskvällen och startar 18.30. En rafflande avslutning är att vänta.

– Jag kommer att hålla koll i telefonen för att vara uppdaterad för vi behöver nog hjälp med resultaten, säger Benny Johansson.