Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: DANIEL STILLER
Bild: DANIEL STILLER

Cupderbyt ställs in helt

Cupderbyt mellan IFK Göteborg och Gais ställs in helt – det bekräftar Gais ordförande Glenn Heiman för GP.
– Vi har haft diskussioner och vänt och vridit på frågan hela morgonen och kommer strax gå ut med ett meddelande. Vi kommer inte att fullfölja matchen i dag, säger han.

Skandalscenerna på Bravida arena gjorde att det efterlängtade cupderbyt mellan IFK Göteborg och Gais, det första på sju år, fick avbrytas i början av andra halvlek.

Beskedet efter matchen var att spelet skulle upptas under tisdagen, med start klockan 14.00.

Så blir inte fallet.

För GP bekräftar Gais att matchen kommer att ställas in helt och hållet och beslutet är klubbens eget.

– Vi har haft diskussioner och vänt och vridit på frågan hela morgonen och kommer strax gå ut med ett meddelande. Vi kommer inte att fullfölja matchen i dag, säger Gais ordförande Glenn Heiman.

Varför?

– Framför allt därför att de sportsliga förutsättningarna har förändrats. Vår målvakt är inte kapabel att spela matchen.

Vem har fattat beslutet?

– Det har vi gjort gemensamt. Hela klubben står bakom. Vi meddelar förbundet i detta nu.

På Gais hemsida berättar klubbchefen Erik Bergqvist mer om beslutet, som alltså togs bara timmar innan matchen skulle ha spelats.

– GAIS samlande känslomässiga uppfattningen är att allt annat än att klubben tilldöms segern med 3-0 vore en förlust för fotbollen och en acceptans för gårdagens omfattande ordningsstörningar, säger Bergkvist.

Bosko Orovic vill inte kommentera saken ytterligare.

– Det står på hemsidan vad klubben har tagit för beslut, och det står jag givetvis bakom. Jag har blivit tillsagd att hänvisa till hemsidan, för de tycker att jag pratar för mycket ibland. Så jag väljer den vägen, säger han till GP.

Klubben skriver att inte bara det faktum att deras målvakt är skadad har spelat in i beslutet att inte ställa upp i det tänkta derbyt på tisdagen:

"Den kraft som frågan tagit från organisationen, lag och ledare är dessutom väldigt omfattande varpå de sportsliga förberedelserna helt kommit i skymundan och nu belastar helheten än mer negativt. GAIS bedömer att det för oss som klubb inte finns sportsliga förutsättningar att matchen genomförs rättvis och väljer därför att inte komma till spel."

Texten uppdateras