Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Onsdagen 11 september premiärspelar MBTK i Pingisligan när Falkenbergs BTK kommer till Munkedals sporthall. Då får hemmapubliken se Hampus Söderlund för första gången. Bild: AVDO BILKANOVIC
Onsdagen 11 september premiärspelar MBTK i Pingisligan när Falkenbergs BTK kommer till Munkedals sporthall. Då får hemmapubliken se Hampus Söderlund för första gången. Bild: AVDO BILKANOVIC

Därför höll Munkedal historiska truppen hemlig in i det sista

Spelare från Europa har stått på kö. Munkedals val: två landslagsmeriterade spelare, från Sverige och Taiwan.
– Vi har fått tacka nej till åtta eller nio spelare, säger Benny Johansson.

Nästa onsdag gör Munkedals BTK entré i Sveriges högsta serie, Pingisligan, för första gången någonsin.

Fram tills nu har truppen hållits hemlig. Varför ska du snart få veta. Men i elfte timmen har truppen blivit officiell och innehåller två nyförvärv. Det handlar om Hampus Söderlund som den här säsongen ska vara proffs i fyra länder: Sverige, Norge Spanien och Rumänien.

– Han lever på att spela pingis. Han slår väldigt hårt och är egentligen bra på allt, säger Benny Johansson, lagledare i Munkedals BTK.

25-årige Hampus Söderlund är från Borås och har meriter från juniorlandslaget.

– Dessutom är han på gränsen till A-landslaget. Han brukar vara med på deras träningsläger.

"Har en ruskigt bra form"

Ändå anses han inte som Munkedals bästa spelare nästa säsong. På förhand är Peng Wang-Wei från Taiwan lagets förstaval.

– Han är med i Taiwans landslag och har en ruskigt bra form. I somras slog han spelaren som är rankad 22:a i världen. Det säger en del om hans kapacitet.

Enligt Benny Johansson är Munkedals två nyförvärv noga utvalda.

– Ja, jag har fått säga nej till åtta eller nio spelare. Det har ringt spelare från Spanien, Portugal, Polen, Thailand och Frankrike som alla vill spela för oss.

Hur svårt har det varit att välja nyförvärv?

– Det har varit tufft för jag vill hellre ha en social kille, en som passar in i laget, än en bra spelare som inte fungerar tillsammans med de andra i truppen. Sedan har de spelarna som vi har tackat nej till begärt alldeles för mycket pengar.

Är era nya spelare dyra?

– Allt är ju relativt, men det är klart att spelartruppen kostar betydligt mer nu än den gjorde i Superettan. Allt blir dyrare nu när det är matcher på veckorna. Det är på en helt annan nivå i Pingisligan.

Varför har ni valt att presentera truppen så sent?

– Jag har varit i kontakt med kommunen sedan i mitten av mars, när serien var slut. Vi ville ha ett elitstöd, men deras besked har varit utdraget och det ekonomiska tillskottet blev inte riktigt vad vi tänkt oss.

Hur mycket fick ni av kommunen?

– Det har jag inga kommenterar till. Det håller vi för oss själva. Men det var en droppe i havet av vad vi hade sökt för våra merkostnader.

Benny Johanssons mål har varit att få reda på hur mycket pengar han har att röra sig med när det gäller värvningar.

– Sedan är det inte meningen att en kommun ska betala våra spelare, utan det är så mycket andra kostnader. Framförallt vår nya röda matta som vi måste rulla ut vid varje match. Som tur var fick jag tag på en begagnad matta för 50 000 kronor. En ny skulle ha kostat oss omkring 90 000 kronor.

Fakta: Munkedals trupp i Pingisligan

Peng Wang-Wei

Hampus Söderlund

Jimmy Ojakangas

Carl Ahlander

Erik Åhman

Eskil Lindholm

Soumyajit Ghosh