Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hemmasonen Jimmy Ojakangas väntas få speltid när Benny Johanssons lag ställs mot Falkenberg. Innan matchen kommer pingislegendaren Jörgen Persson till Munkedals sporthall för två olika arrangemang.  Bild: Christer Lindgren/Bildbyrån
Hemmasonen Jimmy Ojakangas väntas få speltid när Benny Johanssons lag ställs mot Falkenberg. Innan matchen kommer pingislegendaren Jörgen Persson till Munkedals sporthall för två olika arrangemang. Bild: Christer Lindgren/Bildbyrån

Därför tror MBTK på publikrekord i historiska premiären

Debuten i Pingisligan är nära för Munkedals BTK. Då ska publikrekordet ryka all världens väg.
– Jag skulle bli jätteförvånad om inte hallen blir fullsatt, säger Benny Johansson.

I snart ett halvår har Munkedals BTK laddat, planerat och längtat till onsdagen den 11 september.

Dagen då klubben kliver över tröskeln och gör sitt första uppträdande i bordtennisens finrum – någonsin.

– Det ska bli riktigt, riktigt roligt att få spela i Pingisligan. Äntligen börjar det. Självklart är det lite spänt, men alla har verkligen väntat på den här dagen, säger Benny Johansson, ordförande i klubben och lagledare för herrlaget.

MBTK:s förväntningar är skyhöga och mot Falkenbergs BTK hoppas klubben spränga sitt nuvarande publikrekord på 250 personer.

– Jag skulle bli jätteförvånad om inte hallen blir fullsatt. Blir den det inte nu, då blir den det aldrig.

Tror på publikrekord

Benny Johanssons argument för publikrekord: premiär, debut i högsta serien och massor av kända ansikten för publiken.

– Folk har till och med frågat om de kan köpa förköp, men det går inte. Istället säger jag till dem att komma i god tid. Vi förbereder oss för att det blir fullt på läktarna och mer än så. Om det händer så ska vi vara förberedda. Därför ska vi sätta fram stolar på golvet och förhoppningsvis kommer det omkring 300 personer.

Den mest kända personen i Munkedals sporthall kommer inte ens att spela. I alla fall inte under själva matchen.

– I våras frågade jag Jörgen Persson om han var intresserad av att spela några matcher för MBTK under den här säsongen. Tyvärr tackade han nej eftersom han har ledaruppdrag för det svenska landslaget, men han ville gärna komma hit och göra något kring våra hemmamatcher.

Bekanta ansikten

Rent konkret betyder ”något” att Jörgen Persson ska hålla en föreläsning före matchen och spela tre invigningsbollar inför matchen tillsammans med MBTK-profilerna Freddie Helgesson, Valle Svahn och Calle Ahlqvist.

När det väl blir dags för match i Pingisligan kommer publiken att få se två gamla Munkedalsspelare i Falkenberg: Padasak Tanviriyavechakul som gjorde tre år i klubben och Alexander Franzén som spelade i MBTK förra säsongen.

– Kul att de kommer tillbaka och jag tror på en jättejämn match.

Till att börja med är Munkedals målsättning glasklar, men den kan komma att justeras.

– Vårt första mål är att hänga kvar. Vi har ett bra lag på papperet, så det vore realistiskt. Men om vi får en bra start, då kanske vi höjer ribban lite, säger Benny Johansson.