Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Nu står det klart när bland annat Rössös säsong drar i gång. Bild: Håkan Fredriksson

Då startar förbundsserierna

Svenska fotbollförbundet har slagit fast datum för premiäromgångarna i förbundsserierna. Det innebär att lag som IK Rössö, Oddevold, Grebbestad och IFK Uddevalla nu kan börja planera för seriestart.

Det var för några veckor sedan som beskedet kom från Svenska fotbollförbundet att skjuta upp starten av förbundsserierna division 1 dam, division 2 herr och division 3 herr till sommaren.

Samtidigt togs också beslutet att dessa serier ska spelas som enkelserier.

Nu har förbundet fattat beslut för det datum när säsongerna ska dra i gång, enligt en ny årsplan.

Premiäromgången för förbundsserierna väntas spelas helgen den 13–14 juni, skriver förbundet på sin sajt.

"Efter att ha vägt olika alternativ har SvFF i samråd med distriktsrepresentanter beslutat att behålla befintlig spelordning, det vill säga att hälften av de redan schemalagda omgångarna i dessa serier består, men att ett par av omgångarna flyttas i tid", skriver förbundet.

Den nya årsplanen, som alltså bland annat innebär enkelserier, medför också vissa ofrånkomliga nackdelar, enligt förbundet.

"Med udda antal omgångar kommer lagen inte ha lika många hemma- och bortamatcher och som en följd av det också olika resor, men fördelarna med att behålla befintlig spelordning har vägt tyngre", skriver SvFF.

Det är oklart om lagen kommer att få spela inför publik eller ej då det i nuläget finns en begränsning på 50 personer vid folksamlingar.

Samtidigt skickar förbundet också med en brasklapp kring den nya informationen.

"Allt det ovan meddelade kan komma att behöva omprövas om utvecklingen kring smittspridningen i samhället förändras negativt", skriver förbundet.