Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

IK Rössös seriestart kan bli framflyttad.  Bild: Håkan Fredriksson
IK Rössös seriestart kan bli framflyttad. Bild: Håkan Fredriksson

Då väntas besked om seriestarten

Det är fortfarande oklart när Oddevold, Grebbestad, IFK Uddevalla och IK Rössös serier kommer att starta. Men Svenska fotbollförbundet väntas snart komma med ett besked.

Bohusläningen har tidigare berättat om att starten av bland annat superettan skjuts upp medan lokalfotbollen – serierna som sköts av Bohusläns FF – väntas starta som planerat.

Men det är fortfarande oklart hur det blir med förbundsserierna damernas division 1 och herrarnas division 1–3.

När Bohusläningen pratade med Oddevolds ordförande Peter Bjurström förra veckan var beskedet att klubben förberedde sig för en start enligt spelschemat, vilket innebär hemmamatch mot Nordvärmland den 4 april.

– Som det ser ut just nu kommer serien att inledas som planerat. Men risken finns naturligtvis att även division 2 skjuts fram, sa Bjurström då.

Från förbundets sida har det tidigare varit oklart kring serierna.

"Något beslut om uppskjuten start för övriga förbundstävlingar är ännu inte fattat. Där pågår en förankringsprocess som inbegriper inblandade föreningar, rättighetsinnehavare och andra partners samt SvFF:s alla distriktsförbund vars verksamhet påverkas av beslut kring de lägre förbundsserierna", skrev förbundet på sin hemsida i samband med att starten av bland annat superettan senarelagts.

Men efter ett videomöte under söndagen har klubbarna i division 1 gått ut med en önskan om att skjuta upp seriestarten.

Och nu uppges Svenska fotbollförbundet närma sig ett beslut i frågan. Enligt TTELA väntas ett besked nämligen så snart som på onsdag.

Beslutet kommer att påverka IK Rössö i damernas division 1, Oddevold och Grebbestad i herrarnas division 2 samt IFK Uddevalla i herrarnas division 3.