Dömde idrottsledaren får fortsatt förtroende

För en dryg vecka sedan dömdes mannen för att ha misshandlat en krogvakt. Den idrottsklubb han är ledare i har nu beslutat att ledaren får behålla sitt jobb inom klubben.

ANNONS
|

Bohusläningen har tidigare rapporterat om den lokala idrottstränaren som har dömts för misshandel och olaga hot efter ett krogbesök. Föreningen har nu beslutat att mannen får behålla sin position efter domen.

– Vi tycker inte att han ska bli dömd två gånger. Det är bättre att vi försöker hjälpa till, säger klubben i en kommentar till Bohusläningen.

Föreningen har istället valt att göra tre åtgärder. En av dessa är ett avtal med den dömda mannen som kretsar runt vett och etikett. Vad avtalet innehåller vill dock inte klubben avslöja.

Men det handlar om att något liknande inte ska kunna hända igen?

ANNONS

– Absolut, så kan man säga, berättar en representant från föreningen.

De andra åtgärdspunkterna är att klubben ska förstärka organisationen kring den verksamhet som mannen är aktiv i och att man ska uppdatera klubbens värdegrunder.

– Vi kommer tillsammans med SISU anpassa värdegrunderna efter nutid. De här åtgärderna tillsammans med att han är en väldigt duktig tränare är motivation nog för oss att behålla honom.

Vad sänder det för signaler nedåt i föreningen?

– Det här är inget unikt för vår förening om man säger så... Det är därför vi behöver anpassa våra värdegrunder så att vi kan arbeta och hjälpa våra medlemmar till bättre tankar och vägar.

Den dömda mannen vill själv inte uttala sig om beslutet.

– Jag har inga kommentarer alls till det. Det får du ta med klubben, säger tränaren till Bohusläningen.

LÄS MER: Idrottsledare döms för misshandel

ANNONS