Dags för nystart i Ljungskile

Flera bekanta ansikten - men också tre provspelare var på plats när Ljungskiles nye tränare Glenn Ståhl drog i gång försäsongsträningen.

ANNONS
|

Det var mörkt, kallt och blött på konstgräset vid Uddevalla arena när Glenn Ståhl gjorde sin första träning. Ljungskile är numera ett division 1-lag vilket innebär en ny verklighet på många sätt. Många kontrakt har brutits på grund av att spelarna inte längre kan vara heltidsproffs utan måste ha ett jobb vid sidan av.

Jakob Olsson är en av de som fortfarande är kvar, liksom LInus Dahl som är tillbaka efter att ha varit utlånad till nordnorska Alta under hösten. Aleksandar Kitic är också kvar och ska vara assisterande tränare. Det kan bli en fortsättning också med Alexander Mellqvist. Om föreningen hittar ett jobb till honom.

ANNONS

– Vi har inte råd att betala en heltidslön, men han är fortfarande aktuell och vi hoppas hitta en lösning, säger Bo Wålemark i fotbollsutskottet.

Dessutom var egna spelarna Niklas Holgersson, med meriter från pojklandslaget, Simon Svanberg och Samuel Zetterlind med och tränade. Annars var det en hel del nya ansikten i truppen. Nyförvärven Patric Wallin, Simon Forslund och Filip Karlin tränade för första gången med sin nya klubb.

Tre provspelare fanns också på plats för att visa upp sig. De tre var anfallarna Almir Taletovic från Kvikk Halden och Tommy Filipovic, Hässleholm samt mittbacken Peter Mandic från Vänersborgs FK.

– Taletovic hade jag i Kvikk Halden i två säsonger, men han kommer ursprungligen från Malmö, säger Glenn Ståhl.

22-årige Tommy Taletovic från Hässleholm gjorde 21 mål förra säsongen. Säsongen dessförinnan gjorde han 39 mål i Klippan i division 4. Peter Mandic är mittbacken och har spelat i Vänersborgs FK den gångna säsongen.

Fler spelare kommer att dyka upp under veckan.

– Vi kommer att titta på ett par kanske tre till, säger Bosse Wålemark.

En som inte behöver visa upp sig när 24-årige Robin Strömberg, senast i Öster, som Ljungskile för en dialog med. Han har gjort 54 allsvenska matcher för Mjällby men sägs vilja flytta till sin flickvän i Göteborg.

ANNONS

– Vi har fått fina referenser på Robin och vet vad han går för. Jag känner också hans förre tränare Tomas Askebrand väl. Vi känner oss trygga i att veta var vi har honom. Han är intressant för oss, säger Glenn Ståhl.

På målvaktssidan har Ljungskile just nu Simon Forslund, från IFK Uddevalla, samt unge Franko Skugor från Akademin. En till ska in är det tänkt.

– Men det är ingen prioriterad position för oss nu, säger Bosse Wålemark.

Ett 25-tal supportrar såg första träningen och Bo Wålemark upplever just nu en positiv stämning kring laget.

– Byborna sluter upp och det känns som det är lite drag kring laget, säger han.

Fakta: Nya ansikten på första träningen

Provspelare: Almir Taletovic, 23 år, anfallare från Kvikk Halden, Tommy Filipovic, 22 år, anfallare från Hässleholm, Peter Mandic, mittback, 25 år från Vänersborgs FK.

Nyförvärv: Patrik Wallin, IFK Luleå, Simon Forslund och Filip Karlin, IFK Uddevalla.

Rykten in: Robin Strömberg, Öster.

ANNONS