Rasmus Dahlin under matchen mot Vancouver.

Dahlins Buffalo vinnare i svenskmötet

Rasmus Dahlins Buffalo vann matchen mot Elias Petterssons Vancouver efter straffar. Backtalangen Dahlin tog dessutom hem poängkampen mellan de två svenskarna som gör rookiesuccé i NHL.

|

Rasmus Dahlin, 18, gick med sina två assistpoäng segrande ur det första internmötet med forwardtalangen Elias Pettersson.

- Det var inte jättefint, men det är poängen som räknas och det starkt av oss att komma tillbaka på det viset, säger Dahlin till Aftonbladet.

Dahlin passade även på att hylla Pettersson efteråt:

- Han visade ju ändå prov på sina fantastiska ”skills”, så jag tycker nog ändå att han vann.

Men det var Dahlins Buffalo som även vann matchen, trots att det såg mörkt ut i slutet av den tredje perioden.

För även om 19-årige Elias Pettersson, som öst in mål i år, lyste med sin frånvaro i poängprotokollet var det en annan svensk som levererade för Vancouver. Loui Eriksson satte kvitteringen, 1–1 i den andra perioden. Kort senare hade Vancouver vänt på matchen efter att Jake Virtanen enkelt kunnat lägga in 2–1. Eriksson fick också med sig en assistpoäng när Erik Gudbranson utökade ledningen till 3–1 i början av den tredje perioden och segern kändes nära.

Men Buffalo reste sig. Två snabba mål i slutet av den tredje perioden tog matchen till förlängning.

Där var Elias Pettersson inte långt ifrån att avgöra, men matchen gick till straffar – där Pettersson på nytt fick chansen men återigen missade.

Buffalo vann straffläggningen och fixade extrapoängen.