Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/30

Daniel och Gustav snabbast från strand till strand

Närmare 200 personer antog utmaningen att springa och simma 15 kilometer i strålande solsken. Till publikens jubel slogs det både nytt deltagarrekord och banrekord, när swimruneventet Strand till Strand arrangerades på fredagseftermiddagen.

Fjolårets vinnare i herrklassen hette Christian Bengtsson och Torbjörn Claeson från team 3City Triathlon. I år fick de dock se sig besegrade av team MBSK med Daniel Hansson och Gustav Rhedin i täten. Förra årets vinnartid på 1:31:39 slog man med drygt sex minuter.

– Det känns superhärligt, säger Gustav Rhedin och knuffar på sin kompis. Det är Daniel (Hansson) som varit den starka av oss. Han har knuffat på mig hela loppet, både i vattnet och på land. Jag fick verkligen kämpa.

Daniel Hansson och Gustav Rhedin tog sig in på tiden 1:25:08 och de båda påpekar att det har varit ett tufft lopp men samtidigt väldigt roligt.

– Det riktigt gött att bara köra på för fullt i havet och att springa på klippor. Man märker nästan inte att det är jobbigt, säger Daniel Hansson som är van vid swimrun. Han är inte heller helt okänd i miljön att varva simning med löpning. Han är nämligen regerande världsmästare (2017) i swimrun.

Detta är dock första gången som han och Gustav gör detta loppet tillsammans.

– Det var Daniel som smsade mig i tisdags och frågade om vi skulle köra. Jag hade letat efter en partner att köra med så jag blev riktigt glad. Jag tänkte bara: "Häng på Daniel så löser allt sig", säger Gustav Rhedin med ett skratt.

Loppet tog sin början från Stensnäsvallen i Bovallstrand. Därefter tog deltagarna sig vidare vid Bovallstrands torg och förbi Badholmarna. Där började den första simsträckan. Totalt simmade de tävlande cirka två kilometer.

Vid Hästedalens badplats applåderade badsugna gäster som lapade sol. Trots den tryckande hettan var det glada miner på deltagarna när de sprang förbi. Hamnen i Hunnebostrand var målgången och där stod en mycket nöjd initiativtagare vid namn Fritjof Ahlstedt.

– Vi har haft en extrem tur med vädret, vilken härlig dag, säger han och fortsätter:

– Tiden går så fort, för en stund sedan stod jag vid starten och gick runt och pratade med peppade människor som skulle tävla och nu står jag här vid målgången.

Trots de tuffa förhållandena, med mycket sol och knappt någon vind, så trodde han redan innan löparna tog sig i mål att fjolårets bästa tid skulle ryka. Mycket riktigt så gjorde de det.

Slog sin tid från förra året

På andra plats i herrklassen kom Torbjörn Claeson och Christian Bengtsson från 3City triathlon. De var två och en halv minut efter vinnarna på tiden 1:27:36 och slog därmed sin tid från förra året.

Tredje laget att ta sig i mål var Henri Pesonen och Angelica Wagneryd, från Team Triathlon Väst. De var dessutom det första laget i mixklassen att komma över mållinjen och deras tid blev 1:30:21. Vinnare i damklassen blev team swimrun4fun med Maria Möller och Josefine Fast. De sprang in på tiden 1:37:13.

Resultat

Herrklassen:

1. Daniel Hansson och Gustav Rhedin MBSK Herr 1:25:08

2. Torbjörn Claeson och Christian Bengtsson 3City triathlon Herr 1:27:36

3. Urban Nyblom och Patrik Bäckström UP swimrun Herr 1:31:03

4. Anders Wikmar och Björn Kallenberg Team ASC Herr 1:31:59

5. Christofer Engberg och Markus Eriksson MaGi Herr 1:32:05

Damklassen:

1. Maria möller och Josefine fast swimrun4fun Dam 1:37:13

2. Josefin Englund och Kristin Utbult Öckerö swimrun Dam 1:39:15

3. Ella Bäcker och Emma Bäcker Bäckers Träning Dam 1:43:38

4. Marie De Soysa och Eva Johnsson Team Pugnator Dam 1:49:26

5. Anna Lenninger och Susanna Johansson Team SusAnna Dam 1:55:54

Mixklassen:

1. Henri Pesonen och Angelica Wagneryd Team Triathlon Väst Mix 1:30:21

2. Nanna Bergendahl och Andreas Holtz Team BESC Mix 1:31:46

3. Jonna Hedbys och Mikael Honauer En Officer och en Gentleman Mix 1:32:14

4. Ida Enstedt och Mattias Hägerstrand Team Fenix Mix 1:33:39

5. Tommy Köhn och Ulrica Cavallin Team Köhn & Cavallin Mix 1:34:57