David Karlsson, från Uddevalla, har skrivit på ett treårskontrakt med IBK Dalen.
David Karlsson, från Uddevalla, har skrivit på ett treårskontrakt med IBK Dalen. Bild: Jimmy Palm | JP Photo

David Karlsson skriver kontrakt med SSL-laget

David Karlssons innebandykarriär fortsätter att gå spikrakt uppåt. Trots förlusten i SM-kvartsfinalen kunde han glädjas åt att han hade ögonen på sig. Nu har Uddevallakillen nämligen skrivit ett treårskontrakt med IBK Dalen.

ANNONS

Från division 3 till Svenska superligan.

Klivet från IBK Elfhög till IBK Dalen var ett stort steg att ta för David Karlsson, som är innebandyfostrad i Herrestads AIF. Han lämnade tryggheten bakom sig och förra året fick han chansen att spela i Svenska superligan med IBK Dalen.

För bara några månader sedan gjorde han också sitt första SSL-mål.

– Det var lite av en dröm som gick i uppfyllelse, sa han när Bohusläningen intervjuade honom efteråt och inför kommande slutspel. Efter att Dalen slutat femma i grundserien var det dags att ställas mot Mullsjö i SM-kvartsfinal.

Men lagets slutspelsresa tog slut redan där och det blev Mullsjö som gick vidare.

ANNONS

För David Karlssons del blev det totalt 23 matcher i SSL och fler matcher kan vi allt räkna med framöver. IBK Dalen har nämligen gått ut på sin hemsida och berättat att Karlsson har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

Så här säger klubbdirektören Urban Karlsson om beslutet:

– David är en superkille som verkligen kommit in bra i vårt lag och jag tror att David kommer att utvecklas mycket under de kommande säsongerna.

David själv säger att han tror på spelstilen som Dalen har och att han tror att han kommer att blomma ut ordentligt under en snar framtid.

– Det kommer bli en stor utmaning att ta en plats i truppen men det är något jag kommer kriga för att göra. Under kommande tre åren hoppas jag på att utveckla mitt spel till det yttersta för att bli en given spelare i truppen, säger han till klubbens hemsida.