Moderklubben som motståndare. Filip Karlin har gått från vänsterback i IFK Uddevalla till högerback i Ljungskile. Nu får han möta sin gamla klubb när han debuterar för LSK.
Moderklubben som motståndare. Filip Karlin har gått från vänsterback i IFK Uddevalla till högerback i Ljungskile. Nu får han möta sin gamla klubb när han debuterar för LSK.

Debuterar på känd mark

Filip Karlin har alltid spelat för IFK Uddevalla. Hans första match i en annan matchtröja blir mot moderklubben. – Det blir lite speciellt, säger han.

ANNONS
|

18-årige Filip Karlin har fått hela sin fotbollsfostran på Kamratgården i Uddevalla. IFK har varit hans klubb ända fram tills i december då han hämtades till Ljungskile.

En månad in på första säsongen i den nya klubben är det dags för träningsmatch. Och inte vilken match som helst.

Det är Uddevalladerby – mot moderklubben IFK Uddevalla på Kamratgården där han spenderat många år.

– Det känns riktigt skoj att första matchen är där jag har varit hela i hela mitt liv. Att få möta mina vänner blir lite speciellt men jag hoppas att det går bra och att det blir en bra match, säger Filip Karlin.

ANNONS

De första veckorna i Ljungskile har varit bra och Karlin har klarat anpassningen till en ökad träningsmängd. Han är imponerad av sina nya lagkamrater.

– Det har varit riktigt bra med mycket träning. Det finns spelare som Aleksandar Kitic och Jakob Olsson som håller superettanklass och höjer nivån. Det är väldigt professionellt och tydligt vad som krävs av mig.

Ljungskile tränar fem pass i veckan. Lägg Karlins till tre träningar med UEIG så förstår ni att det blir mycket fotboll under veckan. Nu kommer LSK dessutom att spela matcher varje helg ett tag framöver.

– Jag längtar alltid till match, det är därför jag tränar, säger Filip som ställs mot många bekanta ansikten i derbyt mot IFK.

Bland annat ett par klasskompisar från UEIG där IFK-tränaren Jörgen Ericson också figurerar.

Filip Karlin spelade oftast som vänsterback i IFK men under Glenn Ståhl har han fått byta kant.

– Det här året blir jag högerback, det är där jag har tränat i alla fall. Det passar bra, blir mer naturligt och går snabbare att ta emot bollen, säger den högerfotade talangen.

I övrigt är det inga orosmoln i Ljungskiles trupp inför matchen. Tränaren Glenn Ståhl är nöjd med förberedelserna så här långt men säger att hans lag är nedtränat efter en tuff träningsperiod.

ANNONS

– Det är ju ändå derbyatmosfär och många kommer att vara intresserade av att visa vad de kan. Men det är inte nu vi ska vara som bäst utan vi ser på det hela mer långsiktigt, men det är ändå nu vi måste börja skapa en vinnarkultur, säger Ståhl inför matchen.

Han säger att det fortfarande ska in några spelare till i truppen. En yttermittfältare, en ytterback och en målvakt har högsta prioritet. Provspelarna Tobias Sandström och Albert Berisha är inte avskrivna, men är inte med i morgon.

– Vi tittar på och evaluerar spelare men har inte bråttom. Det viktigaste är att få in rätt karaktärer, säger han.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS