Rosengårds Isabella Obaze, till vänster, i kamp med Hammarbys Matilda Vinberg.
Rosengårds Isabella Obaze, till vänster, i kamp med Hammarbys Matilda Vinberg. Bild: Janerik Henriksson/TT

Delad poäng i måstematchen: "Känns bittert"

Rosengård har inlett den damallsvenska säsongen svagt. Borta mot Hammarby blev det 2–2 och efter straffmiss på tilläggstid blev det ännu ett tungt poängtapp för de regerande mästarna i fotboll.
– Just nu känns det bittert att vi inte fick med oss tre poäng, säger Olivia Schough.

Rosengård, som ständigt är ett topplag i damallsvenskan, har de två senaste säsongerna dessutom stått som segrare. Men i år har det gått trögt i säsongsinledningen. Det dröjde till den fjärde omgången innan laget fick med sig sin första seger och efter nio matcher ligger de på sjunde plats med 15 poäng.

När mästarna från Malmö kom på besök till Hammarby IP under måndagskvällen blev det ännu ett tungt poängtapp för Rosengård.

Men det var bortalaget som rivstartade direkt. Redan i den sjunde minuten gav Olivia Schough Rosengård ledningen.

– Det är den positionen jag vill komma i så mycket som möjligt och jag vet att jag är trygg i de avslutslägena så det var bara att sätta dit den, säger målskytten.

Två snabba mål

Hammarby ångade på och några minuter innan halvtidsvilan kom Hammarnbys kvitteringsmål via Thea Sørbo – efter att Sofie Bruun Bredgaard skjutit i ribban för Rosengård. Knappt en minut senare kom också 2–1 för Hammarby när Madelen Janogy höll sig framme.

– Det var jobbigt. De får mycket energi av det så det var skönt att det blev halvtid där snabbt efter deras andra mål. Det var bara att samla sig i halvtid och känna att vi har vänt matcher förut och köra på i andra och det gör vi så det är starkt av oss, säger Schough.

En dryg halvtimme in i den andra halvleken fick Rosengård frispark. Olivia Schough slog inlägget som Emma Jansson nickade in. Likaläge åter igen.

Straffmiss på tilläggstid

På tilläggstid fick dock Rosengård ett drömläge att ta ledningen på straff. Olivia Schough klev fram – och missade.

– Inte kul att missa en straff i ett sådant viktigt läge. Det är så klart surt men livet går vidare, säger hon.

Ett glädjebesked för Rosengård däremot var att Caroline Seger var tillbaka i truppen igen efter flera veckors frånvaro till följd av den muskelskada hon drog på sig i Sveriges match mot Norge i april.

Hammarby, som fick en lysande start på årets damallsvenska, där laget vann de sex inledande matcherna, har därefter följt upp det med två raka förluster. Efter måndagens kryss blev det ännu ett poängtapp även för “Bajen”