Segrare. Rebecka Andersson, Strömstad och Peter Gross, också Strömstad vann seniorklasserna i årets Stenshultsrunda.
Segrare. Rebecka Andersson, Strömstad och Peter Gross, också Strömstad vann seniorklasserna i årets Stenshultsrunda. Bild: Privat

Deltagarsuccé för Stenshultsrundan – bästa siffran på över 35 år

Det blev en intensiv lördag för arrangörerna på Stenshultsrundan. Anmälningarna strömmade in på tävlingsdagen och det var första gången på över 30 år som så många deltog i loppet.

ANNONS
|

– Det var en fantastiskt trevlig dag, säger arrangörerna Kent Eriksson.

Över 100 personer ville under lördagens lopp anmäla sig för att delta i det traditionella Stenshultsrunda. Totalt var 352 personer som tog sig i mål. Så många deltagare har loppet inte haft sedan i början av 80-talet.

– För 10-15 år sedan var vi nere på ungefär 100 deltagare. Men de senaste åren har det ökat och i år small det bara till, säger Kent Eriksson.

"Det bildades långa köer"

Riktigt så många deltagare var arrangörerna inte beredda på. Fulla omklädningsrum, parkering och det blev fullt drag anmälningsboden.

– Det var länge långa köer. Men det är fantastiskt roligt att så många vill delta, säger Eriksson.

ANNONS

Det blev nästan lite dramatik under förmiddagen. Sista löparen registrerades två minuter innan starten gick. Men allt blev i sin ordning. Det tackar Kent Eriksson alla funktionärer för.

– Vi löser allting och det är det som är det viktiga. Vi har hållit på med det här i många år och det är nästan ett självspelande piano. I år var det några föräldrar som hoppade in och fick hjälpa till lite extra när det blev så mycket folk. Men jag är jättetacksam för alla de som är med och hjälper till. Det gjorde ett fantastiskt jobb, säger han.

Hugo Joelsson var nöjd och glad efter loppet.
Hugo Joelsson var nöjd och glad efter loppet.

Detaljerna lockar deltagarna

Kent Eriksson tycker det är svårt att sätta fingret på vad det är som gjort att intresset för Stenshultsrundan ökat de senaste åren. En del kan ha berott på det fina vädret som var under tävlingsdagen. Men han tror också att det kan ha med loppets tradition att göra.

– Vi får höra av folk att de tycker det är roligt. Det var någon som sa att "det här är loppet där vi får dricka kaffe ur riktiga koppar istället för i pappersmuggar", säger Eriksson och fortsätter:

– Sedan har vi kvar våra gamla nummerlappar som vi återanvänder varje år. Det blir lite stämning över det.

ANNONS

"Riktigt bra tid"

I det tio kilometer långa loppet var det Peter Gross från Strömstads löparklubb som tog hem segern med tiden 37 minuter och 41 sekunder.

– Även om han inte riktigt når till banrekordet (35 min och 16 sekunder) så är det en riktigt bra tid. Det är några minuter bättre än vad det brukar vara, säger Eriksson.

Damsegraren på femkilometerssträckan var Rebecka Andersson med tiden 22 minuter och 25 sekunder.

ANNONS