Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
MEDALJSELFIE. Klubbkompisarna Jesper Svensson, Martin Larsen och Mattis Wetterberg jublar efter att ha säkrat medaljer och en chans på guldet. Bild: Svenska bowlingförbundet

"Det är bara guld som gäller"

Saken är klar. Efter en nervös väntan stod det på eftermiddagen klart att Sverige, med Uddevallas Mattias Wetterberg i laget, tagit medalj vid bowling-VM i Hong Kong.

Tillsammans med Jesper Svensson och Martin Larsen ordnade han mästerskapets första svenska VM-medaljer i tremannalag. Trion, som annars spelar tillsammans i Göteborgslaget Team Pergamon säkrade medaljen genom att ta sig till semifinalplats på måndag.

Det var en nervös sista serie i kvalspelet där många nationer hade chansen att gå förbi det svenska laget – men ett efter ett försvann Kanada, Italien och till slut också Thailand.

Med några rutor kvar av tredje serien släppte spänningen i den svenska klacken. Medaljen var klar.

Laddade. Nu väntar semifinalspel mot Indonesien för den svenska trion.. Bild: Svenska bowlingförbundet

– Det har varit lite jobbigt att gå här bakom, ibland har det sett bra ut och ibland mindre bra ut, säger Mattias Wetterberg till swebowl.se

Det svenska lagets resultat räckte därmed till en tredjeplats och en semifinalmatch som spelas på måndag, klockan 12, mot tvåan. Den andra semifinalen spelas mellan kvalvinnande Korea och fyran USA.

- Det kommer vara fantastiskt kul. Men det är fortfarande jobb kvar att göra. Det är bara guld som gäller, säger Mattias Wetterberg.

Det blir Sveriges första semifinal på VM sedan 2014 där herrarnas lag tog ett brons. Sverige har inte tagit medalj i tremanna sedan 1995 och skulle den svenska trion besegra Indonesien blir det den första svenska VM-finalen på åtta år.

Mitt i detta spelas också den första halvan på femmannatävlingen som allmänt anses som VM:s mest prestigefyllda gren. Laget som tagits ut är Pontus Andersson, Mattias Wetterberg, Jesper Svensson, Peter Hellström och Martin Larsen med Markus Jansson som reserv. Sverige spelar med start 02.00 svensk tid.

– Nu ska vi koncentrera oss på det och att göra en bra laginsats där så vi har mer än en final att spela nästa vecka, säger Mattias Wetterberg.