Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Flyttas upp. Dingle AIK spelar i division 2 nästa säsong efter att ha fått en friplats.

Dingle får en friplats i division 2

Dingle AIK får en friplats i division 2 kommande säsong efter att Billingsfors flyttas över till värmlandsserien.

Dingle AIK får spela division 2 i innebandy kommande säsong. Det står klart efter att Billingsfors flyttas över till värmlandsserien för att få kortare resor. Som tre i division 3 står Dingle då på tur att erbjudas en plats i tvåan.

– Vi tvekade aldrig att tacka ja. Detta ser vi fram emot väldigt mycket, säger tränaren Fredrik "Godis" Nestorsson.

Dingle AIK slutade alltså trea i division 3 efter seriesegrande WH Rockets och tvåan Marstrand. Därför känns steget upp i tvåan inte övermäktigt stort. För övrigt är det första gången på 15 år som klubben spelar på den nivån.

– Det gäller så klar att inte ta sig vatten över huvudet, men just nu känns detta väldigt rätt. Marstrand var före oss i serien och vi spelade helt jämnt mot dem, säger Nestorsson.

Dingle AIK drar alltid fulla läktare på sina hemmamatcher i Munkedals Idrottshall och har ett publiksnitt på 350 personer. Tvåan lär inte bli mindre intressant för munkedalsborna som stöttar sitt lag i vått och torrt.

Det är redan nu klart att Fredrik Nestorsson fortsätter som tränare kommande säsong. På spelarfronten lär det hända lite saker, men ingenting är klart ännu.

– Vi har kontakt med ett par intressanta spelare som vi hoppas kunna presentera inom kort. Vi gör inget jättespektakel av det här utan kör på med eget material. Det är dessutom en bra morot för våra ungdomslag och de spelare som är nära seniorspel.

Fredrik Nestorsson ser också fram emot nya derbyn mot uddevallakombinationen WH Rockets kommande säsong.

– Och mot Stenungsund som alltid varit lite av en storebror för oss här i området, säger han.