Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hoppar av. Orust FC är nykomlingar i damettan den här säsongen och bara tre veckor före seriestarten hoppar tränaren Martin Hagström av.

Division 1-tränaren hoppar av

Med dryga tre veckor kvar till seriestarten hoppar Martin Hagström av som huvudtränare för Orust FC i damettan.

Orust FC är nykomlingar i division 1 damer den här säsongen. Bara tre veckor före seriestarten mot Skövde på Annandag påsk fick klubben ett mardrömsbesked. Tränaren Martin Hagström hoppar av med omedelbart verkan. Något som Fotbollsbloggen STO var först med att berätta.

– Det stämmer. Först och främst var det ett oerhört tungt beslut att fatta, Men jag känner inte att jag bidrar med det jag borde just nu, säger Hagström till Bohusläningen.

Han säger att försäsongen varit tung och kantad av motgångar på flera olika sätt och att han som ledare inte kunnat göra varken laget eller sig själv rättvisa.

– Skadelistan är lång truppen tunn och det är även en hel del organisatoriska grejer som inte fungerar.

Vad var det som fick bägaren att rinna över?

– Det var väl ingenting direkt, i alla fall inget jag har lust att gå in på. Men detta var ju det sista jag ville även om jag lekt med tanken under en längre tid. Men ett damlag i division 1 måste ha en ledare som kan bidra 100 procent och det kan jag inte just nu.

Hur tog laget ditt besked?

– Ja, vad ska de säga. Det är väl inte så roligt att behöva höra detta så här nära inpå seriestarten. Jag är ledsen om jag sätter laget i en tråkig sits. Men det är ingen schism bakom mellan mig och spelarna. Det är en bra grupp att jobba med och just nu känns det väldigt tomt.

Ordföranden i Orust FC Hannu Lintunen, säger att det var ett riktigt tungt besked att få och att det skapade huvudbry för styrelsen.

– Vi har ingen plan färdig. Vi träffade spelarna i går efter att vi fått beskedet och pratade om framtiden som vi måste lösa.

Vem håller i träningarna till vidare?

– Det gör vår assisterander tränare Karin From tillsammans med Stefan Relfsson, en kraft vi tar in utifrån tills vidare. Det är ett namn tjejerna har valt och som de har förtroende för, säger Lintunen.

Han säger också att spelarrådet har fått i uppdrag att plocka fundera fram en lösning.

– Vi ska träffas i slutet av veckan och prata om hur vi ska gå vidare. Målet är att ha en ny tränare klar till seirestarten, säger han.