Novak Djokovic donerar nästan 11 miljoner kronor till medicins utrustning efter coronavirusets spridning i världen. Arkivbild.
Novak Djokovic donerar nästan 11 miljoner kronor till medicins utrustning efter coronavirusets spridning i världen. Arkivbild. Bild: Kamran Jebreili/AP/TT

Djokovic donerar 11 miljoner för viruskamp

ANNONS

Novak Djokovic är den senaste i raden av idrottsstjärnor som donerar stora summor pengar med anledning av coronavirusets spridning i världen. Serben och hans fru Jelena skänker en miljon euro, knappt 11 miljoner kronor, till medicinsk utrustning i Serbien via tennisstjärnans välgörenhetsstiftelse.

– Det är viktigt att stå enade i denna kamp. Vi måste hjälpa varandra så att vi kan bekämpa detta virus snabbare och enklare, sade Novak Djokovic till lokala medier i Serbien i samband med donationen på fredagen.

Tidigare i veckan donerade tenniskollegan Roger Federer drygt 10 miljoner kronor till utsatta i hemlandet Schweiz. Andra uppmärksammade idrottare som har skänkt pengar inkluderar fotbollsspelare som Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba, ishockeymålvakten Henrik Lundqvist och rumänska tennisstjärnan Simona Halep.

ANNONS

I Serbien har drygt 450 personer blivit smittade av coronaviruset och en insjuknad har dött.

ANNONS