Djurgården fick jubla mot Skellefteå.

Djurgården bröt dystra sviten

Djurgårdens dystra förlustsvit bröts när laget på bortais kunde besegra Skellefteå med 3–1. Med stort hjärta och en enorm arbetsinsats kunde Stockholmslaget ta sin andra trepoängare på tio matcher.

|

Matchen blev en rejäl kraftmätning mellan två lag som till varje pris ville undvika ännu en förlust.

För så här långt har säsongen varit en besvikelse för båda lagen, topptippade som de var.

Djurgården hade sex raka bortaförluster bakom sig och saknade nu dessutom avstängde Dick Axelsson och korsbandsskadade Gustav Possler.

Snabba mål

Skellefteå inledde matchen med en virvlande offensiv, pressade tillbaka gästerna och fick också utdelning i form av mål efter 4.49.

Framspelad av nytillskottet Tim Söderlund kunde Edwin Hedberg skjuta ett handledsskott som Djurgårdsmålvakten Adam Reideborn inte klarade av att hålla.

- Vi fick tag i matchen direkt. Första perioden var den bästa vi gjort på länge så det är klart att det är surt att ligga under efteråt. Vi var lite för softa vid båda deras mål, sade hemmatränaren Tommy Samuelsson.

Stockholmslaget har en nattsvart period bakom sig. Förstakedjan som dominerade SHL i början av serien har inte fått spelet att fungera på länge och sedan slutet av november hade Djurgården bara kasserat in en enda trepoängare.

Nu var man fast beslutna att ändra på den saken.

- Vi har bra bredd i laget och det är skönt att inte bara vi som producerar. Det är en bit kvar innan vi är på samma nivå som innan jag blev skadad men jobbar på och hoppas kunna producera mer frekvent i framtiden, sade Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson, viktig kugge i den kedja som var lysande i början av serien.

Redan en dryg minut efter Skellefteås ledningsmål stod det 1-1 på resultattavlan. Josefsons kedjekompis Jakob Lilja ligger tvåa i poängligan men har knappt producerat alls på slutet.

Nu visade Lilja vad han kan med en fin passning till Emil Bemström som prickade krysset på Djurgårdens allra första skott i matchen.

Lagets tredje skott i matchen kom efter tio minuters spel och betydde mål på nytt. Ännu en gång var det ett tveksamt agerande av Skellefteå som låg bakom Henrik Erikssons ledningsmål.

Difs aggresivitet avgjorde

Skellefteå fortsatte att dominera spelmässigt men Djurgårdens aggressiva och effektiva försvarsspel över hela banan blev för mycket för hemmalaget.