Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Djurgårdens Albin Lundin (nummer 18) uppvaktades efter att ha gjort 2–0-målet i SHL-matchen mellan Skellefteå och Djurgården.

Djurgården utklassade Skellefteå: "Bra drag"

Djurgården imponerade stort när laget bortaslog Skellefteå med 5–0. Reprisen på vårens heta semifinaluppgörelse blev aldrig riktigt spännande – Djurgården var på en annan nivå den här gången.

Ändå fick Skellefteå en flygande start med tre numerära överlägen i den första perioden. Det hjälpte inte. I den spelformen är västerbottningarna numera en skugga av vad laget tidigare var. Massor av skott resulterade inte i något alls.

- Det gällde bara att rida ut deras pp så visste vi att chanserna skulle komma sedan, sade Brodin, som slog till mitt i öppningsperioden.

Fram till dess hade det mest handlat om Skellefteå, trots att lagets stora stjärna Joakim Lindström var skadad och satt på läktaren.

Men hemmalaget skapade sällan några riktigt vassa chanser. När Djurgården fick tag i pucken blev det desto farligare.

"Fart"

Med ett oerhört tajt försvarsspel och ett passningsspel som Skellefteå inte ens var i närheten av kunde Stockholmslaget bara vänta på att chansen skulle dyka upp.

Det gjorde den mitt i öppningsperioden och som så många gånger förut var det Daniel Brodin som slog till och gjorde sitt sjunde mål för säsongen.

- Tycker vi fortsätter att spela som vi vill. Vi kör på med fart, ligger på deras backar och skapar kaos i deras zon. Till slut trillar pucken in, sade 1–0-skytten.

Djurgårdens förstaformation är sylvass. När Jacob Josefson sköt satte Brodin fram klubban och styrde in ledningsmålet bakom Skellefteåmålvakten Mantas Armalis. Det var lagets andra skott i matchen och den förre Djurgårdsmålvakten fick sämsta tänkbara inledning mot sina gamla lagkompisar.

Fortsättningen blev lika dålig och i början av den andra perioden släppte Armalis in sitt tredje mål för kvällen. Sedan lämnade han över målvaktsjobbet till Gustaf Lindvall.

Reideborn storspelade

- Vi håller ändå modet uppe och trummar på. Men Djurgården blev bara starkare och starkare ju längre matchen led. Vi måste vara effektivare om vi ska vinna en sådan här match, sade Skellefteås tränare Tommy Samuelsson.

Djurgården var bättre i allt. Spelade smart och följde sin taktik till hundra procent.

Och så hade man en storspelande Adam Reideborn mellan stolparna.

Han fick 41 skott mot sig och klarade alla.

- Reideborn är väldigt viktig för oss. Annars är jag mest nöjd med offensiven, sade Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

Djurgården är ligans bästa lag i numerärt överläge och visade det med två powerplay-mål i den sista perioden.

Enkelt och smärtfritt kunde Djurgården ta ytterligare tre poäng och ett kliv mot toppen av tabellen.

För Skellefteås del var det däremot den tredje förlusten i rad.