Djurgårdsjubel efter Jonathan Davidssons 3–1-mål.

Djurgårdens matchhjälte hyllade publiken

Jonathan Davidsson sänkte Färjestad med två kassar. Sedan hyllade han publiken på Hovet.

|

Det är ett självförtroendestint Djurgården som flyger fram i SHL-ishockeyn just nu.

2–1, 2–1, 2–1 var Djurgårdens segerrad inför mötet med serieledaren (inför matchen) från Värmland. Nu kan laget lägga en ny seger till den raden.

Inför ett sjudande fullsatt Hovet var hemmalaget lika glödhett som det uppträtt den senaste tiden och vann med 3–1.

- Det var längesedan jag sett att det var så här många på Hovet. Inramningen är uppskattad av många och de hjälper oss till segern, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson efter matchen.

Djurgårdens matchhjälte – Jonathan Davidsson – är enig med sin coach.

- Publiken var verkligen med oss, det var kul, säger tvåmålsskytten.

TT: Hur är det att spela inför ett fullsatt Hovet?

- Det går inte att beskriva, det är helt overkligt, varje gång.

Flygande start

Redan från start var publiken på hugget och väsnades högljutt.

Djurgårdsspelarna var med på noterna och spelade ut Färjestad i den första perioden

Matchen var inte ens minuten gammal när Lukas Vejdemo fick öppna landskap framför FBK:s målvakt Stefan Steen och stötte in 1–0.

Marcus Davidsson kom framsusande i offensiv zon och hittade med en sidledspassning fram till storebror Jonathan som mycket enkelt lyfte in 2–0 till hemmalaget.

Om Djurgården var laget på allas läppar i första perioden så blev ordningen omkastad i den andra. Färjestad verkade ha tagit lärdom av den första perioden och visade upp en betydligt piggare karaktär, medan Djurgården var mer passivt. En reducering kom också förhållandevis snabbt. Dick Axelsson förvaltade en andrapuck väl och vinklade in 1–2 fyra minuter in i den andra perioden.

- Vi blir slarviga och omständliga, säger Robert Ohlsson.

Omutlig målvakt

Hur skulle matchbilden bli i den avslutande perioden satt nog många på Hovet och tänkte.

Färjestad pressade på, men Joacim Eriksson var omutlig i kassen: det skulle sannerligen inte slinka in något kvitteringsmål.

Sex minuter från slutsignal var det en spelare till som bestämde sig. Jonathan Davidsson hade nyss lämnat utvisningsbåset. Då skickade Patrik Lundh i väg en fladdrig puck som Davidsson satte fart efter. Det gjorde han med bravur. Han lyckades fånga upp den och forcerade sedan in 3–1.

- Det är kul att jag gör två mål. Men vi har just nu ett riktigt, riktigt bra lag med fyra starka kedjor där alla kan producera. Backarna är starka och tuffa och svåra att ta sig förbi. Samtidigt som våra målvakter är bäst i ligan, säger han.

Djurgården bröt en lång förlustsvit mot FBK. Stockholmslaget betvingade värmlänningarna för första gången sedan mars 2016.

Färjestad behöver inte vänta länge på chansen till revansch. Redan på lördagen möter lagen varandra igen, i Karlstad.