Andrea Lignell från Göteborg är tvåa inför det avslutande varvet på Augusta National.
Andrea Lignell från Göteborg är tvåa inför det avslutande varvet på Augusta National. Bild: Christer Höglund/TT

Doldisen tvåa inför avslutningen: Försökte ha kul

Det blev ett nytt fint varv för svenska golfamatören Andrea Lignell i tävlingen Augusta National Women's Amateur. Inför den avslutande rundan på Augusta National är Lignell fortsatt tvåa bakom världsettan Rose Zhang.

ANNONS

Andrea Lignell imponerade under första dagens spel på Champions Retreat där hon var bogeyfri och näst bäst i fältet efter att ha signerat för 67 slag (–5).

Endast amerikanskan Rose Zhang, världens högst rankade amatör, var bättre än den svenska 22-åringen då.

Det läget är oförändrat även efter andra dagens spel. Lignell spelade stabilt på nytt, noterades förvisso för två bogeys men rullade å andra sidan i fem birdies. Notan slutade på 69 slag, tre under par för dagen och totalt –8.

"Höll huvudet kallt"

– Ganska likt hur jag spelade i går. Jag missade lite fler fairways men höll huvudet kallt och behöll samma inställning. Jag försökte bara ha roligt och träffa många greener, säger Lignell i sändningen.

ANNONS

Att det skulle bli en bra vecka kände hon nästan direkt.

– Det var på första hålet i går när jag satte en lite längre putt som jag började tänka "okej, bra start" och sedan har det bara fortsatt.

Dessvärre för Lignell svarade Zhang upp med en ännu vassare runda och är nu sammanlagt 13 slag under par.

Priset: spela majors

För den näst högst rankade amatören i världen, svenska Ingrid Lindblad, gick det inte lika bra. Efter en totalscore på +8 missade Lindblad kvalgränsen med bred marginal och får således inte spela på anrika Augusta National där tävlingen avgörs på lördag.

Under fredagen kommer spelarna som gått vidare att spela träningsvarv på banan, som står värd för årliga herrmajorn US Masters i påsk.

Vinnaren av Augusta National Women's Amateur får bland annat en plats i majortävlingarna The Chevron Championship, US Open och British Open senare i år.

ANNONS