Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Dplay förändras sändningarna: ”Vi försöker ta ett ansvar”

Det kommer inte att bli några fler bandade intervjuer med spelare och ledare i sändningarna från allsvenskan och superettan. Detta för att minska risen för smittspridning.

TV-tittarna kommer att få en förändring under avslutningen av säsongen för både allsvenskan och superettan. Detta då det sändande bolaget, Dplay, väljer att nu sluta med bandade intervjuer med spelare och ledare i sina sändningar.

LÄS MER: Nytt coronafall i IFK Göteborg – Kouakou har testats positiv

Detta för att minska risken för smittspridning.

– Vi har beslutat att minska ner på allt som inte behöver göras. Vi försöker att ta ett ansvar på att minska ner på antalet resor och kontakter och en sak är att det nu inte blir några intervjuer, säger Jessica Linnman Kommunikationsdirektör Discovery Networks Sweden.

Det blir inga intervjuer alls?

– Det går ju att göra intervjuer digitalt och det kommer att utföras om det går. Men en del i detta är också att vi inte vill att reportrar ska in på kontoret för att göra en intervju så det blir ytterst få intervjuer som kommer att göras.

Kommer TV-tittarna att märka fler skillnader?

– Runt allsvenskan och superettan blir det inga större skillnader. Det är mer att vissa av våra andra kringproduktioner kommer att ställas in under de två kommande veckorna.

Intervjuer med spelare och ledare på plats på arenorna kommer fortfarande att genomföras.

Kommentatorerna kommer dock fortfarande att vara på plats ute på arenorna, berättar Jessica Linnman.

– Vi ser över reserutinerna men det kommer att vara samma bemanning där. Vi är ändå utomhus och vi håller avstånd och har vårt protokoll som vi följer. För oss är det ett bättre alternativ än att vara ute än att ställa folk i en trång studio, säger hon.