Linus Backlund var mycket bra i hemmamålet och höll så när på att rädda en poäng till Rockets.
Linus Backlund var mycket bra i hemmamålet och höll så när på att rädda en poäng till Rockets. Bild: Christer Lindgren

Dramatiskt målkalas när Rockets förlorade

WH Rockets fortsätter att förlora. 7–8 hemma mot Varla på fredagskvällen var precis vad Uddevallalaget inte behövde in

ANNONS
|

Det måste ha varit en av de mest energisprakande och dramatiska innebandymatcher som spelats i Agnebergshallen. Det var högt tempo, tufft spel, fina prestationer, många chanser och dramatik då avgörandet kom först i slutminuten. Se matchen i efterhand här

– Väldigt tråkigt. Man måste förtjäna vinsterna. Vi gör mycket bra, men fick inte utdelning. Samtidigt är jag stolt över att killarna kämpade hela vägen, säger Kari Turpeinen som nu gjorde sin första match som huvudtränare för Rockets.

I slutändan var offensiva Varla lite snabbare, lite effektivare och kanske lite smartare. Framför allt hade Kungsbackalaget förre elitmålvakten Niklas Nyman i målet där han briljerade matchen igenom.

ANNONS

Det är därför svårt att kalla bortasegern orättvis även om Rockets på många sätt också var värda en poäng – men också har sig självt att skylla efter en del slarv som Varla snabbt och skoningslöst straffade laget för.

– Visst, det är ju några grova individuella misstag och onödiga utvisningar som ställer till det för oss, men också oförmågan att spela lite rakare som vi bestämt, säger Kari Turpeinen som nu gjorde sin första match som huvudtränare.

Trotjänaren Dennis Hjoberg var het och smällde in tre bollar, men hela tredjekedjan med Hjoberg, Wiro Bergman, och Rasmus Olsson framför backarna Jens Andersson och Ludvig Andersson fick högt betyg av Kari Turpeinen.

Bäst i hemmalaget var dock målvakten Linus Backlund som så när hade räddat en mycket viktig poäng, men fick inte alltid den hjälp han behövde.

– Han var fantastisk och kan inte lastas för något av våra baklängesmål, säger Rocketstränaren

För Rockets var det – sett till den senaste månaden – ändå kanske ett fall framåt, men den känslan var långt borta när laget tog sig av banan på fredagskvällen. Nu väntar en mycket tuff månad där Uddevallalaget, som måste börja ta poäng, i följd ställs mot de fyra nuvarande topplagen i serien.

ANNONS

Innebandy, division 1 Västra Götaland

WH Rockets–Varla IBK 7–8 (1–3, 3–2, 3–3)

Målskyttar, Rockets: Dennis Hjoberg 3, Viktor Vestin, Wiro Bergman, Rasmus Blomberg, Edvin Fridman.

Skott: 28–37 (12–11, 8–11, 8–15)

Publik: 225

ANNONS