Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/5

Dramatiskt när SM-crossen avgjordes

Det bjöds på stor dramatik när motocross-SM avgjordes på Glimmingen i helgen.

I MX1-klassen försvarade Jesper Jönsson från Sösdala MK fjolårssegern, men först efter det sista heatet som gav honom den poäng som krävdes för att hålla danske Nikolaj Larsen, Naestved MK bakom sig. Larsen vann alla heat i de tre sista SM-tävlingarna, men Jönsson - som på grund av skada haft en tuff avslutning på säsongen - lyckades med tredjeplatserna i båda heaten hålla undan med minsta möjliga marginal. I sista heatet var han endast fyra tiondelar före fyran Henrik Wahl från Hemne MK.

BMK Uddevallas Filip Thuresson som nu avslutar tävlingskarriären slutade åtta i SM-sammandraget i MX1 trots att han inte kört in en enda poäng i de tre avslutande deltävlingarna.

LÄS MER: Därför slutar Thuresson att tävla

Även i MX2 var det dramatiskt. Totalsegrare blev norske Even Heibye som med två tredjeplatser på Glimmingen skrapade ihop 298 poäng i de sju deltävlingarna under året. Det var bara sex fler än Anton Goles, Getinge på 292.

Övriga totalsegrare blev irländskan Natalie Kane, MCUI i MX Girls samt Isak Gifting, SMK Dala Falun i U-125.

I ett av få missöden under den lyckade helgen skadades BMK:s junior Alexander Ekström efter en hård landning vid målhoppet.

– Det blev ett benbrott, bekräftar Mikael Andersson från tävlingsledningen som annars var mycket nöjd med hur tävlingen med 133 anmälda åkare genomförts.

– Vi fick massor med beröm för banorna från både åkare och förbund vilket känns bra inför en eventuell VM-ansökan vilket vi beslutar senast nästa helg, säger Andersson.