Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Håkan Fredriksson
Bild: Håkan Fredriksson

Drott blir Kropps kvalmotståndare

Det blir Drott som blir Kropps motståndare i kvalet om division 1-platsen. Gunnar Blombäck, tränare i Kropps, tror att Uddevallalaget har god chans att gå segrande ur striden.

Det är nu klart vilka som blir Kropps motståndare i kvalet om platsen i division 1. I bäst av tre tog Drott tog två raka segrar mot Sörhaga.

Kropps tränare Gunnar Blombäck har sett Drotts båda matcher är positiv inför mötet.

– Drott har unga entusiastiska killar som emellanåt spelar bra handboll. Men jag tror vi har en bra chans om vi spelar bra, säger han.

Fördel av hemmaplan

Kvalet spelas i bäst av tre matcher. Kropps inleder kvalet på bortaplan och det innebär att, vid en eventuell tredje match, får Kropps hemmafördel.

– Det är helt klart att vi har varit bäst på hemmaplan under säsongen och det hoppas vi håller i sig. Men vi satsar på att vinna den första matchen på bortaplan. Vilket jag tror vi kan göra om vi spelar vår bästa handboll.

Två anrika klubbar

Enligt Blombäck blir det, som många gånger förr, avgörande att få till försvars- och målvaktsspelet.

– Då brukar anfallet falla på plats också. Drott har många spelare som skjuter från halvdistans och de gör också en hel del mål kanten. Det är viktigt att vi får stopp på, säger han.

Han hoppas också på att publiken kan ge hemmalaget energi när de möts i Agnebergshallen söndagen den 14 april.

– Det är två anrika klubbar som nu håller till i lite lägre divisioner som kommer att mötas. Vi hoppas att publiken kommer och hejar, det är viktigt för oss.