Linköpings Lina Hurtig gjorde två mål mot Örebro. Arkivbild.

Dubbel av Hurtig när Linköping tog revansch

Topptippade Linköping föll oväntat mot Vittsjö senast. På måndagen tog laget revansch. Den damallsvenska fjolårsfemman fick en pangstart hemma mot Örebro och skickade hem gästerna med 4–1 (2–1).

|

Redan i den andra minuten snappade Stina Blackstenius upp en misslyckad rensning från bortamålvakten Danielle Rice, som sparkade hål i luften, och kunde enkelt placera in 1–0 – landslagsstjärnans andra mål för säsongen.

- Jag trodde bollen var död, det var bara att lägga in den, säger Blackstenius till Corren.

24 minuter senare var det Lina Hurtigs tur att näta. Efter en omställning av hemmalaget blev 23-åringen fint framspelad av Mimmi Larsson och kunde – helt fri – utöka till 2–0.

Örebro reducerade förvisso till 1–2 före paus, men den här matchen tillhörde Linköping. Det stjärnfyllda laget spelade ut och utökade till både 3–1 (Emma Lennartsson) och 4–1 (Hurtig) i andra halvlek och kunde slappna av någorlunda med 23 minuter kvar att spela.

Det var Hurtigs fjärde fullträff den här säsongen, ett tecken på fin VM-form för 23-åringen. Innan 4–1-målet hade hon också fixat fram en straff som Kosovare Asllani dock brände.

Segern innebär att Linköping klättrar från femte till andra plats i en haltande tabell.

- Klart att vi var besvikna efter Vittsjömatchen, varje poäng i den här serien kommer bli viktig. Det var en svår match med en dålig plan och mycket regn. Nu ska vi inte skylla på det, men här hemma fick vi ett bättre bolltempo och gjorde en klart starkare prestation, säger Stina Blackstenius.

Rosengård leder serien på tio poäng, en före Linköping.