VÄXLANDE SPEL. En fin lördag gav Marcus Kinhult kontakt med toppen, men två svaga hål under söndagen gjorde att helgen slutade på 20:e plats.
VÄXLANDE SPEL. En fin lördag gav Marcus Kinhult kontakt med toppen, men två svaga hål under söndagen gjorde att helgen slutade på 20:e plats. Bild: Christer Hoglund/TT

Dubbelbogeys sänkte Kinhult i Hong Kong

Det började svagt, fortsatte fantastiskt och slutade okej – men två dubbelbogeys ställde till det.

ANNONS
|

Marcus Kinhult inledde den nya toursäsongen med att knipa en delad 20:e plats i Hong Kong efter 275 slag (72–64–69–70) på de fyra rundorna.

Under den inledande rundan i torsdags noterade Skaftögolfaren 72, två över par efter en dubbelbogey, tre bogeys mot tre birdies.

På fredagen visade dock Kinhult upp ett helt annat spel där en enda bogey på näst sista hålet, men vad gjorde det när rundan i övrigt hade tio par och hela sju birdies 64 slag, sex under par.

Det gjorde att han avancerade hela 58 platser i sammandraget och inte bara klarade den så kallade cutten, kvalgränsen för fortsatts spel. Han klättrade till och med till 14:e plats.

ANNONS

Nu lyckades Kinhult inte nå samma fina spel under de två avslutande rundorna. På lördagen blev det tre bogeys mot fyra birdies och under söndagen noterades han för en runda på banans par. Trots sex birdies var det två dubbelbogeys och två bogeys som ställde till det.

Trots allt innebar en delad 20:e plats att Kinhult kunde gå till vintervila som helgens bäste svensk med Anton Karlsson på en delad 45:a plats och Jens Dantorp på en delad 62:a plats

Engelsmannen Aaron Rai vann, efter resultatet 263 (65–61–68–69) tolv slag bättre än Kinhult och ett bättre än landsmannen Matthew Fitzpatrick, som trots 64 slag på slutrundan inte lyckades komma ikapp. Rai tog därmed sin första seger på Europatouren, något som inte minst grundlades på lördagen med tävlingens bästa runda, nio under par.

ANNONS