Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Vincent Kriechmayr, Österrike, vann super-G:n i Åre.

Dubbelseger för österrikaren i Åre

Delad etta i störtloppet. I super-G:n ville Vincent Kriechmayr inte dela med sig av ytan på toppen av podiet. Österrikaren träffade dubbelt rätt i Åre.

Medan Beat Feuz från Schweiz säkrade den totala störtloppscupen så var det Vincent Kriechmayr och hans landsman Matthias Mayer som delade på förstaplatsen i Åre. I super-G:n visade Vincent Kriechmayr ännu en gång att han har prickat storformen till avslutningen av säsongen.

Österrikaren vann med ynka fyra hundradelars marginal till Christof Innerhofer från Italien.

- Jag hade hundradelarna på min sida, säger Kriechmayr med ett leende.

I en disciplin där Kjetil Jansrud (sexa i avslutningen) redan säkrat super-G cupen sedan tidigare så har Vincent Kriechmayr överraskat.

- Det var fantastiskt. Jag kände mig bra efter segern i störtloppet. Jag visste att jag kan vara riktigt snabb i super-G. Det var jag, och jag kan vara stolt.

Att vara ensam på pallen denna gång var enligt österrikaren ingen allt för stor bonus.

- Det var fantastiskt tillsammans med Matthias (Mayer) i går. Det är också skönt att få stå själv på toppen men i går var det något alldeles speciellt.

I stället blev det delat på tredjeplats. Norske veteranen Aksel Lund Svindal och tyske Thomas Dresser slutade på samma tid, åtta hundradelar upp till Kriechmayr.