Bayern Münchens Thiago Alcantara jublar efter det mållösa bortamötet med Liverpool i Champions League-åttondelsfinalen.
Bayern Münchens Thiago Alcantara jublar efter det mållösa bortamötet med Liverpool i Champions League-åttondelsfinalen.

Dubbelt mållöst i Champions League

Bayern München försökte i första halvlek – sedan parkerades bussen på Anfield. Efter det mållösa mötet med Liverpool väntar nu en sprakande Champions League-retur i mitten av mars. Mållöst blev det även i åttondelsfinalen mellan Lyon och Barcelona.

ANNONS
|

Jürgen Klopp valde att satsa på en oprövad del i backlinje i mötet med Bayern München. Inför stormötet flyttade tränaren ner Fabinho ett hack i startelvan och lät brasilianen ta hand om avstängde Virgil van Dijks mittbacksplats intill Joël Matip.

Men det var inget som påverkade Bayern Münchens taktiska plan, tanken att forcera fram på Anfield för att gång efter gång testa samspelet i hemmalagets backlinje fanns inte.

Visserligen var det gästerna som inledde bäst och som hade störst bollinnehav under den första halvleken, men efter paus blev spelet allt mer riskfritt, med fokus på att säkra defensiven och inte hamna i hemmalagets normalt höga tempo.

ANNONS

Ett taktiskt drag av tränaren Niko Kovac som föll väl ut.

"Svår match"

Trots att Liverpool försökte – Mohamed Salah och Sadio Mané vaskade fram några halvskapliga chanser – hade Bayern München kontroll på händelserna, och "säkrade" ett mållöst första möte i Champions League-åttondelsfinalen.

- Vi hade lite otur med våra avslut, när man skapar så många chanser hoppas man göra ett eller ett par mål. Men det hände inte i kväll, säger Liverpools mittfältare Georginio Wijnaldum till Viaplay.

- Det som var positivt var att vi inte släppte in något mål mot ett sådant starkt slag som Bayern München.

Den 13 mars väntar returen i München, Tyskland. Då ska en klubb försöka säkra avancemang, vilket i sin tur även kanske kan betyda en mer öppen match.

- Det var en svår match. Bayern anpassade sig, med tanke på respekten de hade för oss och inför situationen. De försvarade sig väldigt disciplinerat, säger Liverpool-tränaren Jürgen Klopp till Viaplay.

ANNONS

- Vi vet att vi måste spela två matcher, två olika matcher och jag anser att vi fortfarande har chansen.

Mållöst i Lyon

Mållöst blev det även i franska Lyon, där hemmalaget ställdes med den spanska giganten Barcelona.

Men det var en match som inte var lika tät och tajt som mötet i Liverpool. Barcelona skapade flera chanser, bra lägen, men då Lionel Messi & Co varken hade riktning eller kvalitet i avsluten var det ingen boll som smet förbi målvakten Anthony Lopes.

Lyon var dock långt ifrån chanslöst, då gästernas målvakt Marc-Andre ter Stegen vid ett tillfälle behövde hjälp av ribban för att hålla Martin Terriers avslut på rätt sida mållinjen.

TT
ANNONS