Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Dubbla segrar för Munkedals BTK

Munkedals BTK hade en väldigt lyckad helg i pingisens superetta. Det blev dubbla segrar när andra seriesammandraget avgjordes.

– Vi är väldigt nöjda med helgen, summerar en mycket nöjd Benny Johansson, lagledare i Munkedals BTK.

Munkedal kom till spel med det bästa laget under helgen. I laget spelade Alexander Franzén, Eskil Lindholm, Carl Johansson och Eskil Åhman. Under söndagen anslöt även Li Modig i truppen. Den ende som saknades var dansken Finn Tugwell.

I lördagens match mot Kristianstad blev det seger med 6–4. Munkedal låg under med 3–1 i matcher, men kom tillbaka. Vid ställningen 4–4 vann Alexander Franzén/Carl Johansson och Jimmy Ojakangas/Erik Åhman sina dubbelmatcher och gav Munkedal en viktig seger.

– En väldigt jämn match där vi drog det längsta strået, säger Benny Johansson.

"Betydligt jämnare"

Under söndagen kom helgens andra seger när Lyckeby BTK från Karlskrona besegrades med 6–1 efter en jämn match.

– Vi höjde oss ett snäpp i dag. Men jag tycker inte att siffrorna speglade matchen, det var betydligt jämnare än vad siffrorna visar, berättar Benny Johansson som tycker att samtliga spelare i truppen presterade bra.

– Nästa alla har tippat oss som seriesegrare och då är det extra roligt att vinna.

Alexander Franzén låg sjuk dagarna innan helgens spel, men frisknade till och kunde vara med. Han var också den av Munkedalsspelarna som imponerade mest och vann fyra singlar och en dubbelmatch.

– Jättekul att vi tog två segrar. Jag kände mig väldigt seg under hela helgen men lyckades ändå vinna mina matcher, det känns väldigt skönt, säger Alexander Franzén som har många års erfarenhet från Falkenberg i Pingisligan.

Han fortsätter:

– Nu gäller det att vi fortsätter träna hårt och ge 100 procent i varje match, och så får vi se hur långt det räcker.

Hur trivs du i klubben?

– Väldigt bra. Jag har blivit bra mottagen av samtliga i klubben och killarna i laget är jättegoda, tycker Franzén.

I och med segern toppar nu Munkedal serien på maximala poäng.

– Målsättningen är att gå upp till pingisligan men ska vi vara med där uppe och fightas, så måste samtliga spelare prestera, säger Benny Johansson.

Två nya seriematcher väntar sista helgen i november då Munkedal ställs mot Söderhamns UIF B och Norrtulls SK. Båda matcherna spelas i Munkedals sporthall.