Vinnare. Emelie Roos tog hem tre medaljer under SM-veckan i Norrköping.
Vinnare. Emelie Roos tog hem tre medaljer under SM-veckan i Norrköping.

Dubbla SM-guld för Emelie

Fokuset på det mentala har gett resultat. Emelie Roos har utökat sin digra medaljsamling med tre SM-medaljer – varav två guld.– Det har verkligen gjort skillnad, säger 23-åringen från Uddevalla.

ANNONS
|

När det var SM-finaldags under söndagen gick Uddevalla Taidoklubbs Emelie Roos in för att försvara de två gulden från disciplinerna jissen och hokei.

Och som hon gjorde det. Efter en lång tävlingsdag hade hon lyckats med uppdraget och bärgat två nya SM-guld till en stor och svårräknad skara medaljer.

– Man vet aldrig vad som händer, men målet var att ta två nya guld. Det har blivit några SM-segrar. Jag vet faktiskt inte hur många exakt, men någonstans runt tio, säger Emelie Roos.

Den senaste tiden har hon riktat allt mer tid åt den mentala delen. En förändring som bar frukt i Norrköping,

ANNONS

– Där går det alltid att utvecklas. Jag försöker tänka på vad jag vill få ut av varje match och tävling, vad jag behöver förbättra, i stället för att tänka: "Nu måste jag vinna": Det har jag jobbat mycket med på sistone, vilket verkligen har gjort skillnad. Det känns väldigt bra.

De tidigare fotledsbesvären störde taidokan i hennes SM-uppladdning, men gjorde sig inte påminda under tävlingen.

– Träningen inför har varit sådär, jag hade gärna varit bättre förberedd. Men det var skönt att jag inte kände av det. På hokei kände jag mig lite i obalans, men på jissen var det enklare. Där hade jag mer kontroll.

Som om inte de två gulden vore nog bärgade Emelie Roos – tillsammans med Nathalie och Jeanette Johansson från Strömstad – också ett silver i laghokei, där det också blev bohuslänskt på förstaplats.

– Det var ett bra tag sedan jag tävlade i lag, så det var överraskande och väldigt kul, säger Emelie Roos.

Vinter-SM-veckan i Söderhamn är nu nästa stora mål. Där hoppas hon stå för ett hattrick och ta två individuella guld för tredje mästerskapet i rad.

Därefter, i augusti 2017. väntar VM i sportens hemland Japan.

– Att få vara med på VM där vore det största. Det har gått så pass bra nu så jag har en bra chans.

ANNONS
ANNONS