NHL-laget Ottawa Senators tränare Guy Boucher pratar med nyförvärvet Matt Duchene i Globen.
NHL-laget Ottawa Senators tränare Guy Boucher pratar med nyförvärvet Matt Duchene i Globen.

Duchene: Kommer att kännas underligt

I söndags spelade Matt Duchene match för Colorado. I Globen drar han på sig Ottawas matchtröja – och möter sina tidigare lagkamrater.

ANNONS
|

Matt Duchene lämnade Colorados ishockeybås i första perioden under söndagens möte med New York Islanders. För första gången på fem år hade en NHL-affär gjorts klar under pågående match.

Mindre än en vecka senare kommer han att spela mot sitt förra lag, på en annan kontinent.

- Det kommer att kännas underligt. Jag har spelat där så länge. Men det känns bra att få det gjort med en gång. Då blir det inte att man överanalyserar det, säger Duchene.

ANNONS

Tid att umgås

Den 26-årige kanadensaren har varit på väg från Colorado sedan han begärde att få lämna klubben vid jultid förra året, men det var först i helgen det brände till.

- Fram till i fredags var allt normalt, men de senaste dagarna har varit galna. Det är något jag alltid kommer att minnas, säger han.

Duchene gillar att han får några dagar i Sverige före debuten.

- Resorna är en bra chans att umgås och skapa nya vänskapsband. Jag får lite tid att lära känna laget och spelsättet, säger han.

Ottawas lagkapten Erik Karlsson gillar nytillskottet.

- Det är en kvalitetsspelare som jag tror kommer att komplettera vårt lag väldigt bra. Han är snabb, spelskicklig och bra runt kassen och har ett riktigt vasst skott. Det är kanske något vi har saknat. Vi är riktigt nöjda, säger han.

ANNONS

"Ett störningsmoment"

För Colorado blev avskedet abrupt – men lagkaptenen Gabriel Landeskog sörjer inte.

- Med tanke på hur galen cirkusen har varit var det väl ganska passande. Ska jag vara helt ärlig tror jag att de flesta i laget är lättade. Det har varit ett riktigt störningsmoment stundtals. Det tar på krafterna när man ska svara på frågor om en särskild spelare hela tiden. Nu ska vi lägga det här bakom oss, gå vidare och fokusera på att vinna hockeymatcher, säger han.

Till att börja med i Globen på fredag och lördag.

TT
ANNONS