Jimmy Durmaz tror att Sverige vinner kvartsfinalen mot Tyskland och sedan tar sig hela vägen fram till VM-finalen i Lyon. Arkivbild.
Jimmy Durmaz tror att Sverige vinner kvartsfinalen mot Tyskland och sedan tar sig hela vägen fram till VM-finalen i Lyon. Arkivbild.

Durmaz: "De tar sig till final"

Sverige har elva raka mästerskapsmatcher utan seger mot Tyskland. I VM-kvartsfinalen i Rennes bryts trenden, det är i alla fall vad landslagskollegan Jimmy Durmaz tror.

ANNONS
|

3–2 i gruppspelsmatchen i Helsingborg var Sveriges senaste seger mot Tyskland i mästerskapssammanhang.

Men sedan hemma-VM 1995 har Blågult elva raka matcher – OS, EM och VM – utan seger mot stornationen.

Jimmy Durmaz räknar med att mötet i Rennes resulterar i ett efterlängtat trendbrott – och sedan tror han Kosovare Asllani & Co kommer att ta sig hela vägen fram till VM-finalen i Lyon den 7 juli.

- Första matchen var lite seg men sedan har det sett bättre och bättre ut. Jag tror på dem. Vi kan gå långt, säger Durmaz.

ANNONS

"Disciplinerade"

TT: Vad är det som krävs för att gå långt?

- Att man håller ihop det som ett lag, är disciplinerade hela tiden och att man inte börjar tulla på något för att man har tagit sig förbi åttondelsfinalen och tror att det ska gå bra i de resterande matcherna. Man måste göra samma jobb hela tiden, bli ännu mer koncentrerad.

- Och det är där psyket kommer in. Men jag tror ändå att vi svenskar är rätt bra där. Jag tror på final. Vi måste ha en final, vi måste spela final.

Klubblös

Durmaz har kollat på Sveriges VM-matcher och kommer även att följa lördagens kvartsfinalmöte med Tyskland.

Samtidigt som han hoppas på en svensk succésommar i Frankrike behöver han ta ställning till vilken klubb som han ska spela för nästa säsong.

- Vi får se vad som händer där, säger Durmaz vars kontrakt med franska Toulouse bara sträcker sig fram till söndag.

ANNONS

- Det finns intresse, det vet jag om, men jag har varit på semester och har enbart valt att fokusera på min familj.

TT
ANNONS