”Vi vet vad vi ställs inför. Vi hade samma utgångsläge i fjol inför sista matchen när vi var tvungna att ta två poäng borta mot Kungälv. Då vann vi i förlängningen och gick upp i division 1. Det ger oss ett bra självförtroende inför söndagens match mot Alingsås”, säger Edvin Fridman.
”Vi vet vad vi ställs inför. Vi hade samma utgångsläge i fjol inför sista matchen när vi var tvungna att ta två poäng borta mot Kungälv. Då vann vi i förlängningen och gick upp i division 1. Det ger oss ett bra självförtroende inför söndagens match mot Alingsås”, säger Edvin Fridman. Bild: Joel Hansson

Edvin Fridman – raketmotorn som vill rädda Rockets

Han är en virvelvind, slitvarg och poängmakare. Runt hörnet väntar Edvin Fridmans viktigaste fajt i livet.
– Matchen betyder oerhört mycket för innebandyn i Uddevalla, säger han.

ANNONS
|

Tränarna la upp strategin i början av juni.

Försäsongen startade efter midsommar.

Två cuper, ett gäng träningsmatcher och 21 serieomgångar senare har allt kokats ner till en sista och avgörande seriematch: Rockets mot Alingsås.

På söndag kväll vet vi vilket av lagen som kan pusta ut och jubla över en biljett till division 1 säsongen 2019/20.

– Det ska bli fruktansvärt roligt att spela. Jag är jäkligt taggad. Men jag har en viss oro och jag är lite förbannad över att vi inte har fixat kontraktet tidigare, säger Edvin Fridman.

Stentuffa villkor

Forwarden sticker ut på planen. Han är snabb, stark, orädd och gör mycket mål (20 stycken) och assist (7). Statistiken gör att han ligger trea i Rockets interna poängliga bakom Rasmus Blomberg och Dennis Lindblom.

ANNONS

På söndag måste han och laget leverera. Resultatet blir brutalt för Rockets.

Seger: nytt skönt kontrakt.

Kryss eller förlust: hej då division 1.

– Att vi har sparat den viktigaste matchen för året, till sista omgången, känns speciellt. Om det går vägen kan det bli hur grymt som helst, säger Edvin Fridman.

Edvin Fridman firar i omklädningsrummet efter Rockets hemmaseger mot Sisjön i slutet av november
Edvin Fridman firar i omklädningsrummet efter Rockets hemmaseger mot Sisjön i slutet av november Bild: Joel Hansson

Vad vill du bidra med när det ska avgöras?

– Framför allt med mitt hårda jobb för laget. Men jag vill också göra poäng. Något som jag har bidragit med hela säsongen. I sista matchen ska jag vara med i matchprotokollet i form av poäng.

Blir du en viktig kugge på söndag?

– Ja, jag är ändå betydelsefull i vår andrakedja. Där är jag viktig. Sedan har jag Herrestad som moderklubb. Jag är lite av trotjänare i laget… om jag kan kalla mig det när jag är 21 år.

Vad skulle det betyda om ni klarar kontraktet?

– Matchen betyder oerhört mycket för innebandyn i Uddevalla. Klubben har gjort en satsning för att bli en stabil division 1-klubb. Det skulle visa att vi är här för att stanna. Det skulle också kunna locka nya duktiga spelare.

Vad skulle det innebära om ni åker ut?

ANNONS

– Då finns det säkert spelare i laget som känner att de är för bra för division 2 och vill röra på sig.

Blir det ditt livs viktigaste match?

– Ja, det är en otroligt viktig match. Vi ska hålla kvar Rockets i ettan. Vi är tillräckligt bra. Vi är här för att stanna.

Inför matchen:

WH Rockets–IBK Alingsås

Division 1 västra Götaland

Agnebergshallen, söndag 16.00, omgång 22

Truppstatus: Målvakten Linus Backlund har varit sjuk och har inte tränat i veckan. Blir troligen frisk i tid. Frågetecken för Fredrik Dahl. Annars är alla tillgängliga.

Tränarkommentar: ”Alingsås brukar vänta defensivt och satsa på kontringar. Jag tycker ändå att pressen ligger på Alingsås. De hade högre förväntningar på sig än att de skulle slåss om nytt kontrakt. Förhoppningsvis kan vi ha lättare för att slappna av”, säger Martin Svedberg, assisterande tränare i Rockets.

Se matchen: Vi direktsänder matchen från 15.55 på söndag på bohuslaningen.se. Kommentatorer är Joel Hansson och Nadine Tehyrell.

Se tabellen här

Se matchen här nedan. Sändningen startar 15.55 på söndag.

ANNONS