Sorgen är stor i fotbollsklubben Flamengo och Brasilien efter morgonens brand på klubbens träningsanläggning.
Sorgen är stor i fotbollsklubben Flamengo och Brasilien efter morgonens brand på klubbens träningsanläggning.

Efter branden: "Flamengo är i sorg"

Brasiliansk fotboll har sorg efter branden på Flamengos träningsanläggning. "Jag kan fortfarande inte tro det. Låt oss be för alla" skriver klubbens före detta ungdomsspelare Vinicius Junior på Twitter.

ANNONS
|

Reaktionerna har varit många i Brasilien och runt om i fotbollsvärlden efter det att tio personer kopplade till Flamengos ungdomsverksamhet omkommit i en brand i morse på klubbens träningsanläggning utanför Rio de Janeiro.

Klubben gick under dagen ut på sociala medier med en bild på klubbmärket med svart bakgrund, ackompanjerat av texten "Flamengo är i sorg".

Flamengo är en av Brasiliens kändaste fotbollsklubbar genom tiderna, och har efter den tragiska händelsen fått kondoleanser både från tidigare spelare i klubben som före detta motståndare.

Den brasilianska stjärnan Neymar i Paris SG skriver: "Mina sympatier", i en Instagrambild med Flamengos rödsvarta klubbsköld.

ANNONS

Real Madrid-talangen Vinicius Junior, som tog sig igenom Flamengos talangsystem innan han genomförde flytten till den spanska storklubben i somras, uppmanar via Twitter till böner för de drabbade.

"Bara minnet av dagarna och nätterna jag tillbringade på träningsanläggningen ger mig gåshud. Jag kan fortfarande inte fatta det. Låt oss be för alla", skriver Vinicius.

Brasiliens president Jair Bolsonaro skriver i ett uttalande att han är förtvivlad över "denna tragedi..., som tagit livet från unga människor som inlett sin resa mot att uppfylla sina professionella drömmar".

Klubbens A-lag ska spela en hemmamatch mot ärkerivalen Fluminense hemma på klassiska Maracanã-stadion på lördagen. Rio de Janeiros fotbollsförbund har dock kallat till ett möte med klubbarnas representanter för att diskutera att skjuta upp matchen.

Fluminense, likt flera andra klubbar, har sänt sina kondoleanser i officiella utlåtanden på sina webbplatser och sociala medier.

TT-AFP
ANNONS