Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Frida Kinhult.

Efter EM – Frida siktar på Ryder Cup

Frida Kinhult börjar slå sig fram bland seniorerna. I EM-debuten gick hon efter en lovande start runt på par. Nu hoppas hon på en Ryder Cup-plats.

När amatör-EM för damer avgjordes på Hooks GK utanför Jönköping den gångna veckan var 16-åriga Frida Kinhult en av de deltagande. Skaftögolfaren gjorde sitt första individuella europamästerskap på seniornivå och klarade sig bra i den nya och tuffa konkurrensen.

Efter scoreraden 67, 74, 71 låg hon inför lördagens avslutande runda på en delad tiondeplats. Sista rundan gick hon runt på 76 slag, vilket resulterade i par totalt och en delad 21:a plats.

– Det är väl taget. Men jag hade önskat bättre med tanke på utgångsläget inför sista rundan. Det känns sådär just nu, men det lär säkert kännas bättre om en vecka eller två.

Tidigare har Kinhult spelat två lag-EM på juniornivå, men den nya miljön var inget som avskräckte.

– Det var inget speciellt, bara att göra sitt bästa och köra på. Lite nerver finns det väl alltid, men det är bara bra. Det är ett av de bättre startfälten jag har varit med i, men Europatourtävlingen jag spelade i höstas är ju lite större.

Något som fungerade extra bra under tävlingen var närspelet.

– Min puttning räddade mig när jag spelade dåligt i det längre spelet. Den stämde väldigt bra, vilket är skönt, säger Kinhult, som gjort många timmar på green för att förbättras i just det momentet.

– Puttningen har tidigare varit min svaga punkt. Jag har lagt mer fokus på den och nu går det år rätt håll.

Härnäst, i början av augusti, väntar nästa tävling för Kinhult: Sörenstams egna Annika Invitational på Bokskogens GK I bara. Dit bjuds Europas bästa golftjejer under 18 år in. Därefter väntar en av säsongens stora höjdpunkter, Girls British Open i Wales.

De två tävlingarna avgör huruvida Kinhult får representera Europa i Junior Ryder Cup, där sex killar och lika många tjejer ställs mot USA.

– Det är mitt största mål. Det står lite på spel nu de här två tävlingarna, då är det extra kul.

De fyra bäst rankade tar en plats i laget. De två kvarvarande väljs ut av lagets kapten.

– Spelar jag bra här finns chansen, men utan en fin score är det nog tyvärr kört. Det beror väldigt mycket på de här tävlingarna, säger Kinhult som tampas om platserna med ett år äldre spelare.