Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Joel Hansson
Bild: Joel Hansson

Efter förlusterna – Rockets sparkar tränaren

Nykomlingarna i division 1-innebandyn, WH Rockets, väljer att byta tränare mitt under säsongen för att hitta ny energi.
– Jag är grymt besviken såklart, säger Robert Svenningsson som tvingas lämna klubben.

Robert Svenningsson, WH Rockets tränare under säsongen, sparkas.

Kari Turpeinen ersätter som huvudtränare där Martin Svedberg och Johan Grundberg fortsätter som assisterande tränare.

– Jag fick ett samtal från Oskar Andersson (ansvarig för sportrådet i Rockets) i söndags kväll. Han sa att styrelsen tagit beslutet att göra en förändring för att få in ny energi i truppen, säger Robert Svenningsson.

Tre raka förluster

Hur reagerade du på det beskedet?

– Jag är grymt besviken såklart, att jag inte kunde fullfölja säsongen och hålla oss kvar.

Hur sammanfattar du säsongen hittills?

– Vi har slagit de bästa lagen och spelat många jämna matcher. Killarna är duktiga, vi har arbetat in ett fungerande försvarsspel och framåt är de väldigt skickliga. Det har varit fantastiskt roligt att träna och lära känna killarna och kul att vi gjorde bra resultat direkt. Sedan var det tråkigt att dippen kom med tre raka förluster mot slutet.

"Relativt nöjd"

Är du nöjd med din tid i klubben?

– Nöjd blir man aldrig för då ska man inte hålla på med idrott. Starten var bra och vi har slagit de bästa lagen i serien. Relativt nöjd skulle man väl kunna säga, säger Robert Svenningsson som inte lämnar innebandyn helt.

– Jag är sedan nio år tränare för IBK Vänersborgs 15-åringar. Vi leder serien nu och har vunnit den två år i rad. Jag får min beskärda del av innebandy i alla fall.

"En negativ trend"

Oskar Andersson är ansvarig för sportrådet i WH Rockets. Han berättar att det är resultaten under den senare delen av säsongen som ligger till grund för tränarskiftet.

– Resultaten har gått emot oss i en negativ trend. Vi behövde gjuta energi i laget och var beredda att göra en förändring. Robert är en kanonkille och person men nu behövde vi ny energi och Kari Turpeinen har funnits med runt laget som ett bollplank utan att ha en uttalad roll. Han är en driven föreningsmänniska med ett stort engagemang, säger Oskar Andersson som nu hoppas på fler segrar i division 1.

– Det har totalt sett varit en okej säsong men laget har kapacitet att ta betydligt fler poäng. Nu är det bara den sista udden som ska fram.

Rockets meddelar också att ledarstaben ska utökas med en person. Vem det blir kommer att bli klart under veckan.