Efter lyckade SM-tävlingen – BMK Uddevalla blickar mot nästa storlopp

Pandemin har bromsat mycket av idrotten. Men efter helgens deltävling i rally-SM är BMK Uddevalla i högsta grad tillbaka på banan – och siktar nu mot ännu en stor tävling redan nästa helg.

ANNONS

I helgen arrangerade BMK Uddevalla en deltävling i rally-SM i asfaltsprint. Tanken var att SM-deltävlingen skulle gått i centrala Uddevalla under lördagen men på grund av coronapandemin tvingades tävlingen att flytta till Glimmingens motorstadion.

Enligt organisationschefen Mikael Andersson hade klubben tidigt tittat på alternativ om det inte skulle gå att genomföra ett statsrace och var därför väl förberedda.

– Vi hade Glimmingen som reservplan. Där kunde vi stänga in förarna och hålla dem till banan. Därmed kunde vi också göra anläggningen publikfri, säger han.

Det fanns såklart en viss besvikelse över att det inte kunde genomföras så som det först var tänkt. Men bara att få vara igång med tävlingar och få beröm efteråt var positivt för arrangörerna.

ANNONS

– Detta var första SM-deltävlingen för i år och det var många av förarna som hade längtat extra mycket. Därmed var vi glada över att få komma igång och vi har fått mycket beröm för banan efteråt. Förarna har varit otroligt nöjda, säger Andersson.

Totalt var det fem olika bilklasser som tävlade. Topptiderna hade de som tävlade i den internationella-klassen.

Totalen vanns av Robin Svensson från SMK Hörby som hade Henrik Appelskog från Östergyllen Rally Club som kartläsare.

BMK Uddevalla är vana vid att arrangera stora evenemang – i bagaget har de VM i motocross och Uddevalla MTB, ett motionslopp i terrängcykling. Men det var länge sedan de arrangerade något i rally, berättar Mikael Andersson.

– Vi har varit medarrangörer tidigare men fick nu ta över stafettpinnen och ha huvudansvaret för SM-deltävlingen. Det var lyckat, trots att det var publikfritt. Det som väntar härnäst är två deltävlingar i SM i motorcross nästa helg och det ser vi verkligen fram emot.