Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Li Modig var med och spelade hem segern mot Lyckeby. Bild: Erik Weiefors
Li Modig var med och spelade hem segern mot Lyckeby. Bild: Erik Weiefors

Efter pärsen – MBTK i praktiken klara för Pingisligan

Det var en pärs. Men till slut var det Munkedal som fick jubla. Nu är laget i praktiken klara för Pingisligan för första gången någonsin.

– Ja, det är Benny!

Rösten som svarar i telefonen är uppjagad och upprymd på samma gång. Benny Johansson, lagledare och ordförande i Munkedals bordtennisklubb, har just varit med och vunnit med 4–6 borta mot Lyckeby och därmed är laget så nära 100 procent klara seriesegrare i superettan som det går att komma.

– Telefonen ringer hela tiden. Det är folk från Munkedal som önskar grattis. Det såg inte så bra ut och jag trodde aldrig att vi skulle vända. Det var en pärs, fortsätter han med andan i halsen.

Dubblarna avgjorde

Matchen kräver nog sin förklaring. I underläget 3–0 i matcher såg det riktigt mörkt ut för MBTK. Då plockade Carl Johansson fram det lilla extra som krävdes och kunde vinna mot Lyckebys Anton Andersson med 11–8 i skiljeset.

Det blev senare 4–4 och dubblarna skulle avgöra. Li Modig och Erik Åhman vann en fyrsetare, Alexander Franzén och Carl Johansson en tresetare och så var matchen hemma.

Benny Johansson. Bild: Erik Weiefors
Benny Johansson. Bild: Erik Weiefors

– Killarna visar att de är bra när det verkligen gäller. Allihopa kämpar och peppar varandra och det är så lite som gör skillnaden, berättar Benny Johansson.

Aldrig varit i Pingisligan

I tabellen kan Lyckeby inte längre komma ikapp Munkedal. Tvåan Söderhamn B kan komma upp i samma antal poäng men då måste MBTK förlora sin två sista matcher samtidigt som Söderhamn vinner sina med många poäng. Fast det spelar ingen roll, för att de är ett B-lag och får ändå inte ta steget upp till Pingisligan.

– Teoretiskt skulle de kunna gå om men det kommer inte att hända för vi ska vinna våra sista matcher på hemmaplan. Vi har varit favoriter att vinna hela säsongen och klarat av det jättebra även om det han varit nervöst. Det är jättestort att gå upp i Pingisligan för vi har aldrig varit där innan.

Så hur ska Munkedal fira? Nja, inte alls just nu. Laget har 49 mil hem från Lyckeby i Blekinge och får istället plocka fram skumpa och guldhattar vid de avslutande hemmamatcherna 23-24 mars.

– Vi får hitta på något där men jag har inte tänkt så långt ännu, säger Benny Johansson.

Här hittar du tabellen i superettan.