Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Den här veckan spelar Frida Kinhult sin första tävling som proffs. Bild: Joel Hansson
Den här veckan spelar Frida Kinhult sin första tävling som proffs. Bild: Joel Hansson

Efter proffsbeslutet – Frida Kinhult redo för debuten

I slutet på förra året tog hon beslutet att bli proffs. Nu gör Skaftögolfaren Frida Kinhult sig redo för att slå ut i sin första tävling.
– Ska bli intressant och se hur kroppen och hjärnan reagerar på denna nya situation och plats i livet, säger Kinhult till Dagens nyheter.

Det var i slutet på förra året som Skaftögolfaren Frida Kinhult berättade för Bohusläningen att hon hade tagit sitt livs och sin karriärs hittills största beslut.

Kinhult valde att hoppa av skolan för att satsa hundra procent på golfen.

– Jag känner mig redo för nästa steg, sade Kinhult till Bohusläningen i december.

– Jag vill våga testa att leva min dröm. Jag gjorde min sista skoldag i förra veckan och jag gick därifrån med en speciell känsla: att det liksom är nu som det händer. Plötsligt stod jag där och skulle satsa på min dröm.

"Ska bli intressant"

Och nu är det dags. På torsdagen slår Kinhult ut i sin första tävling som proffs. Tävlingen, Florida Natural Charity Classic, är en del av Symetra-touren, vilken är undertouren till LPGA-touren.

– Jag åker faktiskt helt själv på första tävlingen. Ska bli intressant och se hur kroppen och hjärnan reagerar på denna nya situation och plats i livet. Jag tror ju att jag förberett mig bra, men man vet ju aldrig när det väl kommer till kritan, säger Kinhult till Dagens nyheter.

Fokus på USA

Skaftögolfaren berättar att hon inte kommer att spela några tävlingar i Sverige den här säsongen. I stället kommer hon lägga krutet på ett 20-tal tävlingar i USA.

Anledningen till Kinhults beslut är att hon ska ge sig själv förutsättningar att nå sitt största mål.

– LPGA-touren är mitt största mål för året. Plan A är via topp 10 på Symetra-touren och plan B får då bli via kvalet. Sen även en del resultatmål, exempelvis att ha 12 tävlingsscorer på -4 eller bättre under året, vinna två tävlingar. Jag älskar mål och drivs något enormt av sådant. Det ska kittlas men finnas en tro på att det kan vara nåbart, säger Kinhult.