Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sävehofs målvaktsduo Sofie Börjesson och målvakt Wilma Kroon Andersson. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Sävehofs målvaktsduo Sofie Börjesson och målvakt Wilma Kroon Andersson. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Efter straffräddningarna – Sofie Börjesson hyllas av målvaktskollegan

Wilma Kroon Andersson hade en räddningsprocent på närmare 50. Sofie Börjesson från Uddevalla radade upp straffräddningar. Det var målvaktsbriljans när Sävehof tog hem derbyt mot Önnered.
– Helt grymt, det är nog läskigt att skjuta på henne, säger Kroon Andersson om sin målvaktskollega.

Svenska mästarna fortsätter att imponera.

Inför onsdagens derbydrabbning mot Önnered i Partille arena hade Sävehof vunnit sex matcher och kryssat en.

Den fina inledningen bättrades på ytterligare mot grannen.

Slutsiffrorna skrevs till slut till 21–14.

En nyckelfaktor för segern?

Det briljanta målvaktsspelet. Wilma Kroon Andersson imponerade stort från start och växte tidigt ut till ett spöke för gästerna när hon radade upp räddningar i inledningen.

Långa stunder hade hon en räddningsprocent på närmare 50 procent (slutnoteringen landade på strax under 48) och totalt släppte hon bara in tolv mål.

– Det kändes bra. Jag fick lägena där jag ville ha dem och hade fint samspel med försvaret. Är försvaret bra är det enkelt för mig också. Sedan är man också självkritisk och tycker att man borde göra ännu mer än vad man gör, men vi fick två poäng och det var det viktigaste, säger hon efter slutsignalen.

"Hon är magiskt bra"

Och var det inte Kroon Andersson som storspelade så var det målvaktskollegan Sofie Börjesson med Kroppskultur som moderklubb. Nyförvärvet som anslöt från Kungälv i somras satt mestadels på bänken (undantaget några minuter i slutet) i matchen men kom in i samband med att Önnered fick straffar.

Utfallet?

Hon tog tre av tre.

– Helt grymt. Hon är magiskt bra med sin storlek. Det är nog läskigt att skjuta på henne, berömmer Kroon Andersson.

De båda målvaktstalangerna har verkligen levererat under inledningen av säsongen och Kroon Andersson gläds över att duon har hittat rätt både var och en för sig – men också i samarbetet dem emellan.

– Det känns jättebra. Vi är två målvakter som är med varje match, då blir det att man kommer tätare ihop. Det funkar jättebra. Vi båda är med och bidrar, säger Kroon Andersson som berättar att de också har hittat varandra utanför planen.

"Vi är väldigt lika"

– Vi umgås jättemycket. Det är sjukt, vi är väldigt, väldigt lika som personer. Vi tänker likadant, har samma humor och smak och allt.

Målvakternas fina kväll gjorde att det aldrig blev särskilt dramatiskt i Partille arena. Sävehof ledde tidigt med 10–4, men tappade viss fart och precision innan paus, vilket gjorde att Önnered kunde närma sig.

I början av andra halvlek var det sedan viss nerv, när bortalaget gjorde två raka mål. Men sedan satte gulsvart in ett ryck fram till 13–8.

Efter det var det aldrig något snack.

Två poäng till Sävehof som befäster serieledningen. Önnered kämpar fortsatt runt slutspelsstrecket.