Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjær ger svenske anfallstalangen Anthony Elanga, 18, en plats i truppen till kvartsfinalen mot Granada i Europa League.
Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjær ger svenske anfallstalangen Anthony Elanga, 18, en plats i truppen till kvartsfinalen mot Granada i Europa League. Bild: Peter Powell/AP/TT

Elanga kan få debutera – med i Uniteds trupp

Nyligen skrev anfallstalangen Anthony Elanga långtidskontrakt med Manchester United. På torsdagskvällen kan den svenske ungdomslandslagsspelaren få debutera i Europa League.
– Han kommer att vara med i truppen och inleda på bänken, säger managern Ole Gunnar Solskjær.

ANNONS

Anthony Elanga, son till förre Malmö FF-profilen Joseph Elanga, har gjort stora framsteg i Uniteds U23-lag den här säsongen.

Nu belönas han med en plats i truppen till kvartsfinalen mot Granada på bortaplan.

– Han hade mycket otur då han skadade sig för runt två, tre månader sedan eftersom han var på väg att ta plats i A-laget då. Han har mycket kvalitet, snabbhet och han är en målgörare. Han gillar att slå ut sin spelare och har både en bra höger- och vänsterfot. Han har ett driv för att utvecklas och lär sig hela tiden. Det handlar inte bara om att få erfarenhet, han är redo att spela, säger Solskjær enligt Manchester Evening News.

ANNONS

En av fyra anfallare

Elanga, 18, är en av fyra anfallare i truppen. Övriga är Edinson Cavani, Mason Greenwood och Marcus Rashford.

Landslagsmittbacken Victor Nilsson Lindelöf är också med i Uniteds trupp.

I övrigt inför kvartsfinalerna:

Arsenals skotske ytterback Kieran Tierney tvingas till ett fyra-sex veckor långt skadeuppehåll. I värst fall är hans medverkan i EM i fara.

Tierney skadade ett ligament i vänster knä i lördagens 0–3-förlust mot Liverpool.

Stort avbräck

Inför hemmamatchen mot Slavia Prag är managern Mikel Arteta osäker på när den offensive skotske landslagsförsvararen är tillbaka.

– Det beror på hur det utvecklar sig de kommande veckorna. Han är väldigt mån om att spela för oss innan säsongen är slut och han är väldigt mån om att kunna spela för sitt land i EM, säger Arteta.

Arsenal har en – med klubbens mått mätt – usel säsong bakom sig och enbart en framgång i Europa League kan väga upp misslyckandet i Premier League.

Kieran Tierney har varit en av lagets främsta spelare och hans skada är ett stort avbräck inför mötena med Slavia, som på sin väg till kvartsfinalen slagit ut både Leicester och Glasgow Rangers.

Inför torsdagskvällens första möte finns det även frågetecken för Martin Ødegaards medverkan. Norrmannen har problem med höger vrist.

ANNONS

Sedan tidigare är David Luiz skadad men Bukayo Saka och Emile Smith Rowe är tillgängliga igen.

Henrik Skiöld/TT

Arsenals skotske landslagsförsvarare Kieran Tierney riskerar att missa resten av säsongen. Arkivbild.
Arsenals skotske landslagsförsvarare Kieran Tierney riskerar att missa resten av säsongen. Arkivbild. Bild: Catherine Ivill/AP/TT

Fakta: Kvartsfinalerna i Europa League

Ajax–Roma

Arsenal–Slavia Prag

Dinamo Zagreb–Villarreal

Granada–Manchester U

Samtliga matcher har avspark 21.00 på torsdagskvällen.

Returerna spelas torsdag 15 april.

ANNONS