Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Byter klubb. Ellen Wilhelmsson lämnar Göteborgs HC för spel med Färjestad i damernas division 1-ishockey.

Ellen Wilhelmsson klar för Färjestad

Hon har kvalat till högsta damserien i ishockey med Göteborg utan att lyckas. Nu hoppas Ellen Wilhelmsson från Munkedal ta klivet upp med Färjestad i stället.

Hockeymålvakten Ellen Wilhelmsson, ursprungligen från Munkedal, har gjort klart med ny klubb. Hon lämnar division 1-laget Göteborgs HC, där hon spelat de senaste tre säsongerna, och har skrivit på för Färjestad också i ettan.

– Jag behöver ett miljöombyte både personligt och sportsligt. Färjestad gör en intressant satsning på att gå upp i högsta serien, och jag fick ett gott intryck när jag besökte klubben, säger Ellen Wilhelmsson till Bohusläningen.

Ellen Wilhelmsson har, trots sina 22 år, en lång hockeykarriär bakom sig. Hon började i Munkedals BK, flyttade till Gävle och gick hockeygymnasium och då representerade hon Brynäs.

Hon flyttade tillbaka till Munkedal en period där hon spelade med herrlaget i division 3 innan hon hamnade i Göteborgs HC där hon varit de senaste tre säsongerna. Förutom en period när hon lånades ut till HV 71 i Jönköping och var med och tog klivet upp i SDHL, som damernas högsta liga heter.

– Jag har trivts väldigt bra i Göteborg och det är inte därför jag flyttar. Jag behöver helt enkelt ett miljöombyte och tycker den satsning som Färjestad gör verkar väldigt intressant, säger hon.

Både Göteborgs HC och Färjestad kvalade till SDHL förra säsongen, men misslyckades med att ta klivet upp. Under sin tid i HV 71 fick hon mersmak för det där med att gå upp och hoppas hon får uppleva det med Färjestad.

– Det känns att ishockeyn betyder mycket i Karlstad och alla verkligen strävar åt samma håll, säger hon.

Ellen Wilhelmsson tycker hon utvecklats som målvakt de senaste åren, mycket tack vare samarbetet med målvaktstränaren Christoffer Larsson.

– Vi har tagit steg framåt hela tiden och jag tycker jag blivit en bättre målvakt, säger hon.

Följer du hur det går för Munkedals BK?

– Absolut. Spelar dom i Göteborg försöker jag gå dit och titta. Annars streamar jag matcherna på datorn. Mina kusiner Hugo och Simon spelar i laget så jag har koll.