Ludvig Elvenes i Rögle-tröjan. Arkivbild.

Elvenes-bröderna bakom Oskarshamn-seger

Oskarshamn, Leksand, Södertälje och Karlskoga tog viktiga segrar när den 17:e omgången av hockeyallsvenskan färdigspelades på lördagen.

|

Oskarshamn är ny tvåa i hockeyallsvenskan efter 5–1 hemma mot Almtuna. Efter att Oscar Milton gett gästerna ledningen i första perioden visade Ludvig och Lucas Elvenes vägen för hemmalaget. Ludvig satte 1–1 och spelade tillsammans med Lucas fram till 2–1 och 3–1 och Lucas spelade även fram till 4–1. Filiph Engsunds 5–1 var dock bröderna inte involverade i. Oskarshamn har 30 poäng, samma som trean Pantern. Leder gör Timrå på 37 poäng.

Ny fyra är Leksand som vände och vann med 4–2 hemma mot Modo. Gästerna ledde med 2–0 efter första men Leksand kvitterade i andra perioden och i tredje kom 3–2 direkt och innan fyra minuter gått så stod det 4–2. Leksand har 28 poäng, samma som femman Björklöven.

Södertälje tog en tung skalp borta mot AIK på Hovet. Det kan de tacka målvakten George Sörensen för. Han spikade igen i kassen och räddade AIK:s 45 skott han fick avfyrat mot sig. Södertälje vann matchen med 2–0.

Målskyttar för bortalaget blev Thomas Valkvæ Olsen och den tidigare NHL-stjärnan Nicklas Grossman, som satte sitt första mål för säsongen.

Jumbon Karlskoga tog en viktig seger hemma mot Vita Hästen med 4–1. Segern säkrade Karlskoga i den sista perioden, då samtliga av lagets fyra mål ramlade in.