Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jacob Johansson i Linköpingskassen räddar Michael Hagas straff, när bortalaget tog med sig alla tre poängen från Mora.

Emil Sylvegård matchvinnare i Linköping

Linköping slog Mora med 2–1 och sedan hurrade spelarna i omklädningsrummet så att det vibrerade i Moras hemmaborg. Total lycka bland spelare som förlorat fem matcher i rad och nu är på vinnarspåret igen.

Mest jublade Emil Sylvegård, som gjorde Linköpings båda mål. Hans sjätte och sjunde mål den här säsongen.

- Det är naturligtvis härligt med de här målen eftersom jag inte brukar göra så många under en säsong. Nu hade jag också flera bud på ett tredje mål. Lite synd att det inte blev så. Men det viktigaste är ändå att laget vann matchen, säger Emil Sylvegård, som klev in och gjorde sin bästa match för säsongen, precis när det var så viktigt för Linköping att vända förlusttrenden.

- När säsongen går in mot slutet och det börjar bli tufft och lite grinigt på banan är jag som bäst, flinar han och tillägger.

-  Allvarligt talat så är jag riktigt nöjd med min match. Jag var stark med pucken och snabb på skridskorna.

Tung start

Emil Sylvegård berättar att det var ett sammanbitet Linköping, märkt av fem raka förluster, som kom till spel med två viktiga målsättningar. Öppna matchen starkt och undvika onödiga utvisningar.

Laget fick snabbt två utvisningar efter varandra och sattes under press av Mora. Men Linköping klarade pressen, lyfte spelet och strax före första pausvilan gjorde Emil Sylvegård 1–0 på en styrning efter ett jätteskott från Kristian Näkyvä. Ett mentalt viktigt mål för Linköping.

I andra perioden lyfte Mora och skapade flera målchanser innan Sebastian Hartman kvitterade efter en kämparetur på Tomas Skogs förarbete.

Ett jubel i Mora som snabbt tystnade när Emil Sylvegård, bara en minut senare, gjorde 2–1. Han berättar hur det gick till:

- Jag fick pucken i mittzon och avancerade med fart förbi en Moraback som stod stilla. Drev därefter starkt in framför mål och la pucken i nät mellan benen på målvakten.

"Otroligt betydelsefull"

Ett mål som också betydde en viktig seger för Linköping. Mora pressade hårt i sista perioden, men kombinationen av ett ineffektivt dalalag i anfallszonen och en bra Jacob Johansson i Linköpingsmålet gjorde att bortalaget vann och spelarna kunde jubla i omklädningsrummet.

- Det här var en så otroligt betydelsefull seger för oss inför de kommande matcherna. Vår målsättning är fortfarande en placering topp sex och det ska vi fixa, menar Emil Sylvegård.

I Mora var det deppigt. Laget missade en bra möjlighet att avancera förbi Örebro och placera sig ovanför kvalstrecket.

- Självklart är det surt och jobbigt när vi missade den här möjligheten att plocka poäng. Men nu gäller det bara för oss att ta med vår kampvilja från den här matchen och kämpa vidare. Vi har en sådan härlig arbetsmoral. Därför kommer vi att klara oss från kvalet, säger Moras tränare Johan Rosén.