Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kroppstränaren Gunnar Blombäck var nöjd med lagets första halvlek mot IFK Karlskrona. Bild: Håkan Fredriksson
Kroppstränaren Gunnar Blombäck var nöjd med lagets första halvlek mot IFK Karlskrona. Bild: Håkan Fredriksson

En bra halvlek räckte inte för Kropps

Kropps spelade bra försvars- och målvaktsspel i den första halvleken. Sedan rasade allt.
– Det är inledningen på andra halvlek som fäller oss, säger Gunnar Blombäck efter förlusten mot Karlskrona.

IFK Karlskrona och Kropps, lagen precis ovanför det nedre kvalstrecket, möttes på lördagseftermiddagen. Två poäng skiljde och med en bortaseger kunde Kropps knappa in på Blekingelaget.

Det gick inte. Kropps hade visserligen ledningen efter 20 minuter och höll jämna steg in till pausvilan men efter det drog Karlskrona i från. 30–20 slutade matchen.

"Vi orkar inte"

– Det är inledningen på andra halvlek som fäller oss. Vi orkar inte och faller igenom vilket inte är bra. Det var alldeles för många felaktigheter i alla ändar och det beror på många saker, som att vi hade lite tunt material i dag, säger Kroppstränaren Gunnar Blombäck.

David Brunsson spelade bra och gjorde två mål i den första halvleken men fick en smäll och kunde inte spela vidare. Då blev laget ännu tunnare.

Några tekniska fel under de första minuterna efter pausen gav ett försprång till Karlskrona som de aldrig släppte. Då rullade matchen på för hemmalaget och Kropps kunde inte stoppa dem.

"Tar med oss första halvlek"

Gunnar Blombäck var i alla fall nöjd med den första halvleken där Kropps med lite bättre utdelning kunde haft ledningen i paus.

– Vi tar med oss första halvlek som var riktigt bra. Den vittnar om ett jävlar anamma där vi var riktigt bra i defensiven. Både försvarsspel och målvaktsspel samt de kollektiva prestationerna satt då, men en match varar i 60 minuter, säger han.

I kampen runt kvalstrecket förlorade HF Di Vide som ligger på samma poäng som Kropps. Närmast bakom dem jagar HP Skövde 90 som förlorade mot HK Country, ett annat bottenlag, under lördagen. Därmed ligger Kropps kvar över kvalstrecket.

Fyra omgångar återstår av division 1 södra-handbollen.

Här hittar du tabellen och alla resultat.

Fakta: Matchen

Division 1 södra, herrar

IFK Karlskrona– Kropps 30–20 (12–12)

Mål, Kropps: Simon Tydén Busck 7, Oskar Högström 4, Axel Rämhed 3, David Brunsson 2, Simon Angmyr, Olof de Blanche, Oskar Jacobsson, Henrik Blomqvist

Publik: 160