Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Camp Bohuslän. Ljungskile/Grohed siktar på att göra en fotbollsskola som är något alldeles extra i sommar.

En fotbollsskola med det lilla extra

En fotbollsskola som är något alldeles extra. Det hoppas Ljungskile/Groheds ungdomsektion skapa tillsammans med bland annat IFK Uddevalla futsal när Camp Bohuslän drar i gång.

Camp Bohuslän är namnet på fotbollsskolan som Jonas Björk, Marcus Sölsnaes och Joakim Johansson i Ljungskile/Grohed startar i sommar. Den 16-18 juni bjuds ungdomar i åldern 6-15 år från hela Sverige in till Uddevalla arena för aktiviteter.

– Vi har ett tak på 400 ungdomar. Men det är ett test första året. Kanske kommer det 100, kanske 300. Vi får se, säger Jonas Björk som fick idéen när han egen son var på fotbollsläger förra sommaren.

Det som skiljer denna fotbollsskola från till exempel Landslagets fotbollsskola som arrangeras på många håll är ett ambassadörskap där kända spelare som lyckats kommer och deltar i träningar och andra moment.

– Vi har redan klart med Rebecka Blomqvist, Irvina Bajramovic, Stefan Selakovic, David Leinar och Mattias Pettersson Pohl. Men det kan bli ännu fler, säger Jonas Björk.

Nu har det också blivit klart att IFK Uddevalla futsal ska vara med och presentera futsalen för ungdomarna. I en Fans-Zone ska det finnas möjlighet att pröva på lite annat än fotboll.

– Där ska man kunna utmana sina idoler på olika tävlingsmoment som speedshooting, prickskytte, bomfight, bungyrun, säger Björk.

Syftet med Camp Bohuslän är att det ska bli en totalupplevelse med mer än att bara sparka på en fotboll.

– Vi är heller inte helt klara med planeringen. Det kan dyka upp fler överraskaningar och fler namn som dyker upp, säger Jonas Björk.