Nigeria förbundskapten Thomas Dennerby, till vänster, kramar om Norges Martin Sjögren inför VM-mötet som den senare vann enkelt.

Enkel Norgeseger i blågul tränarduell

Martin Sjögren utklassningsvann den blågula tränarduellen mot Thomas Dennerby i fotbolls-VM. Sjögrens Norge gav inte Nigeria en chans och vann med klara 3–0 sedan Rosengårds Lisa-Marie Utland gjort ett av målen.

|

Norge var favorit mot Nigeria, men Sjögren hade förmodligen inte kunnat drömma om att det skulle gå så enkelt i mötet i Reims.

När Växjöbacken Osinachi Ohale styrde in bollen i eget mål i 37:e minuten innebar det 3–0 för Norge och rullgardinen var neddragen för Dennerby och hans svenskinfluerade Nigeria med fem damallsvenska spelare i startelvan.

Då hade Guro Reiten skjutit 1–0 i 17:e minuten via armen på mittbacken Onome Ebi och in bakom chanslösa målvakten Tochukwu Oluehi.

Sedan klev Rosengårdsanfallaren Lisa-Marie Utland fram.

Hon kanonsköt 2–0 i 34:e minuten och bara tre minuter senare var det en framstormande Utland som Isabell Herlovsen försökte nå med det inlägg som Ohale styrde i eget mål.

En riktig knockoutstart av Norge.

Nigerias olycka fortsatte i andra halvlek då Piteåbacken Faith Michael skadade sig och fick bäras ut på bår.

Norge saknar ju superstjärnan Ada Hegerberg som nobbar landslagsspel, men fick ändå en drömstart på VM-turneringen.

I nästa match blir det dock betydligt tuffare för Sjögrens Norge som på onsdag ställs mot Frankrike. Hemmafavoriten imponerade stort i sin premiär i fredags, 4–0 mot Sydkorea.

För Nigerias del väntar just Sydkorea i nästa match, också på onsdag.